Sütün içine 1 çay kaşığı karabiber eklerseniz...

Sağlığımızı korumak ve güçlendirmek için bazı şifalı kaynakları birlikte tüketmek gerekir. Tıpkı karabiber ve süt gibi. Yatmadan önce 1 bardak karabiberli süt içince vücudunuzda meydana gelen değişimlere ertesi sabah tanık olacaksınız! İşte karabiberli sütün mucizevi faydaları

Sütün içine 1 çay kaşığı karabiber eklerseniz...

Süt, sağlığımız için en önemli doğal şifa kaynaklarından biridir. Protein ve kalsiyum deposu olan süt, kemik ve diş sağlığımızı korur ve güçlendirir.

Uykusuzluğa iyi gelen süt aynı zamanda tokluk hissini artırır ve kan basıncını dengeler. Aynı zamanda yüksek tansiyonu ve kolesterolü de dengeler.

Karabiber de sağlığımız için güçlü faydalar sunan baharatların başında gelir. Bağırsakları ve mideyi temizleyen karabiber aynı zamanda solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir.

Sütün de karabiberin de faydaları tabi ki bunlarla sınırlı kalmaz. Ancak sütün içerisine ekleyeceğiniz 1 çay kaşığı karabiber, tahmin bile edemeyeceğiniz faydaları beraberinde getirir.

İşte karabiberli sütün mucizevi faydaları…

KARABİBERLİ SÜTÜN FAYDALARI

Süt ve karabiber sağlığımız için iki ayrı şifalı kaynaktır. Ancak bir araya gelince güçlü faydaları beraberinde getirir.

Sütün içine 1 çay kaşığı karabiber eklerseniz...

Karabiberli sütün en bilinen faydası, üst solunum yolu enfeksiyonlarını önlediği ve iyileştirdiğidir. Karabiberli süt aynı zamanda sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığa şifa olur.

Faydaları saymakla bitmeyen karabiberli süt metabolizmayı hızlandırarak kolayca kilo vermenizi destekler. Süte karabiber eklemek ayrıca cilt sağlığını da korur ve iyileştirir.

Süte karabiber eklemenin bir diğer etkili faydası ise, uyku kalitesini artırdığıdır. Ayrıca karabiberli süt, stresi azaltmada etkin rol oynar.

Karabiberli sütün faydaları yalnızca bunlarla kalmaz ayrıca sizin gün boyunca enerjik ve zinde hissetmenizi de sağlar.

Böylece ertesi güne yorgun, halsiz ve bitkin bir şekilde uyanmamış olursunuz. Bağışıklığı güçlendirmede etkin rol oynayan karabiberli süt, hastalıklara karşı koruma sağlar.

Eğer öksürüyorsanız, boğazınızda tahriş ve kızarıklık gibi belirtiler varsa karabiberli süt tüm bunlara şifa olacak mucizevi bir karışımdır.

KARABİBERLİ SÜT NASIL YAPILIR?

Öncelikle 1 bardak sütü bir cezvede ısıtın. Bu noktada sütün kaynamamasına dikkat etmelisiniz. Isınan sütün içerisine 1 çay kaşığı karabiber atın ve güzelce karıştırın.

Dilerseniz içerisine 1 tatlı kaşığı bal ilave edebilirsiniz. Elde ettiğiniz karabiberli süt karışımını yatmadan önce 1 bardak mutlaka tüketin. Şifa olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin