Su faturalarında yeni dönem. Artık ödenmeyecek. Milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiren haber. Yargıtay kararını verdi o ücret alınmayacak

Yargıtay, milyonlarca su faturası ile ilgili bütün aboneleri ilgilendiren çok önemli bir karar açıkladı. Bundan sonra su faturalarında belirli bir ücret alınmayacak, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi tarafından alınan bu emsal karar bütün aboneleri ilgilendiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Su faturalarında yeni dönem. Artık ödenmeyecek. Milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiren haber. Yargıtay kararını verdi o ücret alınmayacak

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi tarafından alınan emsal karara göre artık su faturalarında o ücret ödenmeyecek.

Milyonlarca su abonesini ilgilendiren karar, Muğla'da bir otel işletmesinin yaşadığı hukuki sürece dayanıyor.

Yeniçağ'da yer alan habere göre otel işletmesi, bölgedeki kaynak suyunu kullanmaya başladı ve çıkan atık suyu şehir atık su şebekesine tahliye etti.

Otel işletmesi, 2018'de başka bir kişi tarafından devralındıktan sonra, belediye ekiplerince 755 bin lira atık su bedeli ve kaçak atık su cezasına çarptırıldı.

İşletme, önceden devralınan döneme ait cezayı ödememek ve devralındıktan sonraki atık su bedelini belirlemek için dava açtı. Yerel mahkeme, davayı reddetti; ancak istinaf mahkemesi, devralınan tarihlerdeki atık su bedelinin ödenmesine hükmetti.

ARTIK O BEDEL ÖDENMEYECEK

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, istinaf kararını onaylayarak, "Kendi taşınmazındaki kuyudan su çıkararak kullanılan kişi ve kuruluşlardan kaçak su bedeli alınamayacağı, üretilen atık suyun kanalizasyon tesislerine verilmesi halinde atık su bedeli alınabileceği" yönünde bir açıklama yaptı.

Bu kararla birlikte, su kullanımına ve atık su tahliyesine dair yeni bir düzenleme getirilmiş oldu. Artık, kendi taşınmazındaki kaynaktan su çıkaranlar için kaçak su bedeli alınmayacak, ancak üretilen atık suyu kanalizasyona verenlerden atık su bedeli alınabilecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin