Sosyal medyada gündem yaratan fotoğraf: Mutsuz insanlar ülkesinde yeni yıl. Bu fotoğraf bize ne anlatıyor? İşte yanıtı...

Yeni yıl çoğu insan için yeni umutlar, güzel dilekler, başlangıç anlamına geliyor. Fakat yeni yılın ertesinde Türkiye'de işe giden insanların fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu. Bu fotoğraftaki insanların hiçbirinin gülmemesi ve hatta aksine suratlarının asık olması oldukça dikkat çekti. MedyaTava bu fotoğrafın ne anlatmak istediğini klinik psikolog Pınar Talaslıoğlu'na sordu.

Sosyal medyada gündem yaratan fotoğraf: Mutsuz insanlar ülkesinde yeni yıl. Bu fotoğraf bize ne anlatıyor? İşte yanıtı...

31 Aralık Pazar gecesi dünya 2024 yılına girdi. Yeni bir yıldan insan ne bekler?

Sağlık, huzur, mutluluk, yeni başlangıçlar, güzel dilekler...

Fakat yılbaşının ardından ilk iş gününde çekilen bir fotoğraf Türkiye'deki insanların yeni yıla pek de yeni umutlarla girmediğini gösterdi.

Sosyal medyada gündem yaratan fotoğraf: Mutsuz insanlar ülkesinde yeni yıl. Bu fotoğraf bize ne anlatıyor? İşte yanıtı...

Sosyal medyanın gündemine oturan bu fotoğrafa yorum yapan kullanıcılar; kendileri dahil vatandaşların yorgun ve mutsuz olduğunu dile getirdi.

MedyaTava bu fotoğrafın neler anlattığını klinik psikolog Pınar Talaslıoğlu'na sordu. 

Pınar Talaslıoğlu bu fotoğrafı şöyle yorumladı: İşe giden insanlar var, yüzler daha çok nötr. Gülme ifadesi görmediğimiz için mutsuz olduklarını varsayıyoruz. 

Bunun ise çeşitli nedenleri olabilir; mesela işe giderken bu insanların fiziksel ihtiyaçları karşılanmamış olabilir, yeterince uyumamış olabilirler, aç olabilirler.

Ayrıca psikolojide bireyin ruhsal sağlığı toplumdan çok bağımsız olmaz. Toplumsal refah seviyesinin nasıl olduğu kişinin bireysel ruh sağlığını da direkt etkiler.

Biz yeni yılda ne bekliyoruz? Genel geçer ifadeyle; yeni bir başlangıç, umut, mutluluk. Biraz daha pozitife yönelen bir beklenti içinde oluruz. Fakat bu fotoğraftaki mutsuz ifadelere baktığımızda toplumsal anlamda kendimizi güvende hissettiğimizi düşünebilir miyiz?

Fotoğraftaki insanların işe gittiği düşünüldüğünde insanların ekonomik anlamda refahta olup olmadıklarını, toplumsal olarak güvende hissedip hissetmediklerini tartışmak gerek. Bunlarda zorlanma olduğunda bu direkt ruh halimize de yansıyor. 

Bu fotoğraf insana gidilen yolun ne kadar rahat olduğu, çalışılan iş koşullarının ne kadar güvende hissettirdiği, kişinin kendi bireysel ve toplumsal haklarının güvende olup olmadığını düşündürüyor. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin