Sokak röportajında sosyal çürümüşlük açıklamasıyla hayran bırakmıştı. O kadın Zeliha Burtek çıktı. Zeliha Burtek kimdir?

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, sosyal çürümüşlük açıklamasıyla gündeme oturan kadının akademisyen Dr. Zeliha Burtek olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Sokak röportajında sosyal çürümüşlük açıklamasıyla hayran bırakmıştı. O kadın Zeliha Burtek çıktı. Zeliha Burtek kimdir?

İstanbul Mecidiyeköy’de yapılan bir sokak röportajı sosyal medya gündemine damga vurdu.

Muhabir bir vatandaşa “Durumlar nasıl geçinebiliyor muyuz?” şeklinde soru yöneltti.

Aldığı cevap ise dinleyenleri hayran bıraktı. 

Cevapta şöyle denildi: "Evet sosyal çürüme şu etik denen şeyin yok olması, etik yaşam felsefesi demek. Türkiye'de yaşam felsefesi kalmadı. Yani şöyle bir şey söyleyeyim, yani Türk edebiyatını, Türk sinemasını, Türk tiyatrosunu düşünün. Bu edebiyatta bu tiyatroda, sanatta hiçbir şekilde yazında ve düşün de hiçbir zaman için göçmen kültürü, mülteci kültürü ya da mafya ya da işte kara para aklama gibi kavramlar olmazdı. Ama şu anda biz yavaş yavaş kültürel anlamda bütün ortaya çıkacak yapıtlarda bu kavramlarla karşılaşmaya başlayacağız. Sosyal çürüme bu demek başka bir toplum olduk. Biz Güney Amerika ülkesi değildik ama Güney Amerika ülkesi olmaya başladık. Çok tuhaf değil mi?"

O KADIN AKADEMİSYEN ÇIKTI 

Bu sözlerle sosyal çürümüşlüğü tarif eden o vatandaş ise ünlü akademisyen Zeliha Burtek çıktı. 

ZELİHA BURTEK KİMDİR?

Zeliha Burtek, mimarlık, sonra sanat tarihi ve felsefe okuyup, 21 yıl boyunca üniversitelerde ders vermiştir. 25 yıldır sokak hayvanlarını beslemeye kendisini adayan Burtek hayvan sevgisiyle öne çıkan bir isim.

Zeliha Burtek, MSGÜ'de sosyoloji doktorası, Galatasaray Üniversitesi'nde de felsefe masterı yapmış. Zeliha Burtek; az uyuyup her gün sabah 5'e kadar kilometrelerce yürüyerek hayvanları doyuruyor. 

İHSAN OKTAY ANAR'I HATIRLATTI

Zeliha Burtek'in sokak röportajında ortaya çıkması, ünlü yazar İhsan Oktay Anar'ın verdiği sokak röportajını anımsattı. Gazetecilerden ve göz önünde olmaktan kaçınan Anar, İzmir'de bir sokak röportajında ortaya çıkmıştı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin