Sokak köpekleri toplanmazsa timsahları salacak. Sosyal medya kullanıcısının paylaşımı ortalığı karıştırdı: Devlete son çağrım deyip İstanbul Boğazı'na timsah salmakla tehdit etti

Sahipsiz sokak köpekleri ile ilgili sosyal medyada tartışmalar sürüyor. Kimileri sokak köpeklerinin toplatılmasını ve hatta uyutulmasını isteyecek kadar ileri gitse de çoğu hayvan sever sokak köpeklerine sahip çıkmaya çalışıyor. Bir sosyal medya kullanıcısının "Devlete son çağrım" diyerek yaptığı bir paylaşım ise gündeme oturdu: O yasayı kaldırmazsanız İstanbul Boğazı'na timsahları salacağım...

Sokak köpekleri toplanmazsa timsahları salacak. Sosyal medya kullanıcısının paylaşımı ortalığı karıştırdı: Devlete son çağrım deyip İstanbul Boğazı'na timsah salmakla tehdit etti

Türkiye'de yaşanan sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili tartışmalar giderek büyüyor. Birkaç yerde yaşanan hayvan saldırılarının ardından sosyal medyada da sert tartışmalar yaşanıyor.

Sahipsiz sokak hayvanlarının saldırılarını fırsat bilen bazı kişiler söz konusu köpeklerin toplatılmasını ve hatta uyutulmasını isteyecek kadar ileri giderken hayvan severler duruma daha sağ duyulu yaklaşarak mantıklı bir çözüm bulma gayreti içerisinde.

BİNLERCE TAKİPÇİSİ VAR

Sosyal medyada bir kullanıcının yaptığı paylaşım ise resmen gündeme oturdu. "Devlete Son Çağrım" diyerek bir paylaşım yapan "Distaste" rumuzlu kullanıcı, sokak köpeklerinin toplanmaz ve hayvanları koruma yasası yürürlükten kalkmazsa İstanbul Boğazı'na onlarca timsahı salmakla tehdit etti.

Hodri meydan diyen "Distaste" isimli kullanıcının yaptığı paylaşım şöyle: 

Devlete son çağrım.
Derhal 5199 sayılı hayvan koruma kanunu kaldırın.
Bu yasa yüzünden başıboş itleri toplayan çalışanlar itleri olduğu yere geri bırakmak zorunda.
Eğer bu yasa kalkmazsa ABD'den sipariş verdiğim erkekli, dişili toplam 40 timsah yumurtasını boğaza bırakacağım. Birkaç sene içerisinde boyaları 2 metreyi bulan bu hayvanların (tuzlu su timsahları) Osmanlı zamanında burası doğal yaşam alanıydı.

İnsanoğlu geldi ve yaşam alanlarını işgal etti. Çoktan gümrükten geçen ve TR içinde kargoda olan yavrucaklar 2 senede 2.000, 4 senede 60.000, 10 senede ise yaklaşık 1 milyonluk popülasyona ulaşacak ve moda sahil vb. yerlerde dev timsahlar göreceksiniz.

Mevcut 5199 sayılı kanuna göre devlet bu timsahları toplayamaz ve itlaf edemez, sadece kısırlaştırdıktan sonra aldığı yere geri bırakabilir. Sevimli dostlarımızla yaşamaya alışacaksınız. Bu dünyaya katili, tecavüzcüyü sığdırdınız da timsahları mı sığdıramıyorsunuz?

Yaptığım bu protestoda sonuna kadar ciddiyim ve 5199 sayılı kanunun kaldırılması için devleti son kez uyarıyorum yoksa yumurtaları İstanbul boğazının serin sularına bırakacağım.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin