Sivas, Tokat ve Erzincan çevresinde yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Jeofizik ekibi üstüne basa basa uyardı. O bölgedeki faylarda gerilim arttı. İşte yaşanan sismik hareketlerin detayları

MAUN Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve farklı üniversitelerden bir araya gelen jeofizik ekibi, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu faylarının stres birikimini inceledi. Jeofizikçiler, özellikle Erzincan, Tokat ve Sivas çevresini uyarıyor.

Google Haberlere Abone ol
Sivas, Tokat ve Erzincan çevresinde yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Jeofizik ekibi üstüne basa basa uyardı. O bölgedeki faylarda gerilim arttı. İşte yaşanan sismik hareketlerin detayları - Resim: 1

Jeofizik ekibi, Muş ilindeki deprem tehlikesine yönelik yürüttükleri çalışmada Varto fay zonu ve Kuzey Anadolu fayı üzerinde bulunan Erzincan, Tokat ve Sivas çevresinde faylarda gerilimin arttığını belirledi. Özellikle ilerleyen süreçlerde Kuzey Anadolu fayı üzerinde bulunan Tokat, Sivas ve Erzincan çevresinde gerçekleşecek olan sismik aktiviteye dikkat çeken bilim insanları, Varto için de uyarılarda bulundu.

"DEPREMLE YAŞAMAYI ÖĞRENMEMİZ GEREKİR"

Muş'ta ise yapılaşma denetimini daha da sıklaştırılarak ovaya doğru yaşanan yapılaşmanın engellenmesi gerektiğini vurgulayan Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İskender Dölek, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatarak, "6 Şubat Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra deprem gündemimizi işgal etmeye başlamıştı. Aradan geçen 8-9 aylık süreçte gündemimiz farklı konularla dolmaya başladı. Bir defa Türkiye bir deprem ülkesidir. Türkiye'de deprem meydana geldiği zaman hayret edenlere ben hayret ediyorum. Deprem yaşamımızın doğal bir parçası olması gerekir ki bizim bununla yaşamayı öğrenmemiz gerekir" dedi.

Kaynak: İHA