Selülit istemiyorsanız bunu yapın! Bu hatalar oluşumunu tetikliyor. Selülit oluşmaması için ne yapılmalı?

Selülit, birçok kadını rahatsız eden sorunların başında gelir. Selülit oluşumunun altında yatan pek çok neden olsa da yapılan bazı hatalar da selülit oluşumunu tetiklemede etkin bir rol oynar. Yaza güzel ve pürüzsüz bacaklarla girmek isteyenler, selülit oluşumuna neden olan bu hataları sakın yapmasın...

Google Haberlere Abone ol
Selülit istemiyorsanız bunu yapın! Bu hatalar  oluşumunu tetikliyor. Selülit oluşmaması için ne yapılmalı?

Selülit, cilt altındaki yağ dokusunun, bağ dokusunun ve kan dolaşımının düzensizliği sonucu oluşan bir cilt durumudur.

Selülit genellikle uyluk, kalça ve karın gibi bölgelerde görülür ve ciltte portakal kabuğu görünümüne neden olabilir.

Selülit oluşumunu tetikleyen bazı hatalar mevcuttur. Bu etkili yöntemlere dikkat ederek selülit oluşumunu en aza indirebilir, yaza mükemmel bir şekilde girebilirsiniz.

BUNLAR SELÜLİT OLUŞUMUNU TETİKLİYOR

Uzm. Bio. Dr. Çiğdem Üregen,'' Selülit, uzun yıllardır özellikle kadınların fiziksel olarak en çok rahatsız olduğu problemdir. Cilt yüzeyinde çukurluklar ve dalgalanmalı görünüm olarak kendini gösterir. Görüntüsü, ters ışık diye de tabir edilen ışık kırılmalarına bağlı olarak artıp azalabilmektedir.'' dedi.

Selülitin temel sebebi genetik yatkınlık, hormonal durumlar, beslenme şekli, kilo alıp verme olsa da hareketsiz yaşam tarzı, yoğun tuz alımı, alkol sigara tüketiminden de etkilenir. Ayrıca oturma şekli ve dar kıyafetler de selülit oluşumunu tetikleyen faktörlerdendir.

Selülit istemiyorsanız bunu yapın! Bu hatalar  oluşumunu tetikliyor. Selülit oluşmaması için ne yapılmalı?

SELÜLİT SADECE KİLOLU KİŞİLERDE Mİ GÖRÜLÜR?

Sanılanın aksine selülit, sadece fazla kilosu olanlarda değil, aynı zamanda zayıflarda da görülebilir. Çünkü yağ dağılımı bu görünüme neden olan en önemli etkendir. Yani yağın fazlalığından ziyade, kas, bağ doku, yağ doku dağılımının düzeni de bu görünüme neden olabilir.

Burada karşımıza çıktığı üzere, fazla kilolarımızdan kurtulmuş olsak dahi, selülit yine de bizim için büyük bir savaş nedeni olmaya devam edebilir. Özellikle de yazın kapıda olduğu, bunun için de ince dokulu, tiril tiril elbiselere, mayo ve bikinileri giymeye, şortlara geçiş yapmaya hazırlandığımız bu günlerde daha kısa sürede selülit görünümünü azaltacağımız reçetelere ihtiyaç duyuyoruz.

SELÜLİT KARIŞITI EN İYİ UYGULAMA

Uzm. Bio. Dr. Çiğdem Üregen,'' Bölgesel fazlalık ve selülit giderme amacıyla araştırma yaptığınızda karşınıza çok sayıda cihazlı uygulama tekniği çıkıyor ve bu durum, hangisinin daha etkili olduğu konusunda kafa karışıklığına da neden olabiliyor. Bu duruma netlik ve pratiklik kazandırmak amaçlı önerim, öncelikle yapay zeka teknolojisi ile yağ dokunuzun oranını tespit edip selülit görünümünüzün nedenini ortaya koymak olacaktır. Çünkü sebebi doğru tespit etmek, çözüme giden ilk ve en önemli basamaktır.'' diye belirtti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin