Sebepleri sandığınızdan çok daha büyük: Vajinal kaşıntı neden olur?

Hemen her kadında meydana gelen vajinal kaşıntının nedenleri çok daha büyük sebeplere dayanıyor. Vajinal kaşıntı neden oluşur?

Google Haberlere Abone ol
Sebepleri sandığınızdan çok daha büyük: Vajinal kaşıntı neden olur?

Hemen her kadın hayatının bir döneminde vajinal kaşıntı problemi ile karşı karşıya kalmaktadır. Vajinal kaşıntı pek çok kadının önemsemediği konulardan bir tanesi olsa da vajinal kaşıntının nedenlerini araştırmak son derece önemlidir.

Vajinal kaşıntının oluşmasına neden olan pek çok farklı unsur bulunurken, vajinal kaşıntıya neden olabilecek tüm detayları sıraladık. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

VAJİNAL KAŞINTI NEDEN OLUŞUR?

Vajinal kaşıntının oluşmasına neden olan çeşitli unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurları şu şekilde sıralayabiliriz;

Vajinal bakteri, vajinal ortamın pH değerinin bozulması dolayısıyla meydana gelebilen bir durum olurken vajinal kaşıntıya neden olan en önemli faktörlerden bir tanesidir. Akıntı, tahriş veya kötü koku gibi belirtilerle gün yüzüne çıkmaktadır.

 

Yoğun antibiyotik kullanımı başta olmak üzere, gerekli hijyen kurallarına uyulmaması ve iç çamaşır tercihlerinin yanlış yapılması vajinal mantarın oluşmasına neden olabilmektedir. Yoğun sarı akıntı ile kendini gösteren bu durum da kaşıntı oluşturmaktadır.

Cinsel yolla bulaşan rahatsızlıklar kaşıntıya direkt olarak neden olurken çeşitli parazitler, cinsel temas yoluyla geçtiğinde vajinada şiddetli kaşıntılara neden olabilir. 

Menopoz, adet dönemi veya doğum kontrol hapı kullanımı da vajina da çeşitli kaşınma durumunun oluşmasını tetikleyebilen etmenler arasında yer almaktadır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin