Sadece 10 dakikada şerbetli hafif tatlınız hazır: Baklavayla uğraşmaya son verdirtecek tarif bulundu. Kesme irmik tatlısı nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik şerbetli tatlısı bulundu. Bu tarifle sadece 10 dakikada şerbetli tatlınızı hazırlayabileceksiniz. İşte gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Sadece 10 dakikada şerbetli hafif tatlınız hazır: Baklavayla uğraşmaya son verdirtecek tarif bulundu. Kesme irmik tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeler;

Yarım su bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

1 çay bardağı irmik

1 tane yumurta

2 su bardağı dolusu un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya


Şerbeti için;

2,5 su bardağı su

2,5 su bardağı şeker

4-5 damla limon suyu

 Bulamak için;

İrmik

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir tencerenin içerisinde 2,5 su bardağı şeker ve 2,5 su bardağı suyu bir tencereye alalım. Şeker eriyinceye kadar karıştıralım.

Şerbet kaynamaya başladıktan sonra içerisine 4 -5 damla kadar limon suyu ilave edelim. Ocağın altını kısarak 15 dakika şerbeti kaynatalım.

Diğer bir yandan uygun boylardaki yoğurma kabının içerisine 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, yarım su bardağı yoğurt, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozunu alarak çırpalım.

Akabinde 1 çay bardağı irmik, 2 su bardağı unu ekleyerek elimizle yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

Toparladığımız hamuru tezgaha alarak şöyle bir unlayalım. Hamurumuzu 4 parçaya keselim. Birbirine eşit boylarda 4 eşit rulo elde edelim.

Hem ruloya hem de tezgaha irmik dökelim. Ruloları irmikle kapladıktan sonra 2 parmak kalınlığında hamurumuzu keselim.

Pişirme kağıdı serili olan tepsinin içerisine hamurlarımızı ilave edelim. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 35 dakika boyunca pişmeye bırakalım.

Alt üst pişen tatlıları başka bir kabın içerisine alalım. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirelim. 

En az 2- 3 saat kadar tatlının şerbetini çekmesini bekleyelim. Süsleme işleminden sonra servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin