Sadece 1 tutam sürmek yetiyor: Kararmış tencere ve tavaları ilk günkü gibi yapıyor. Kararan tence ve tavalar nasıl temizlenmeli?

Kararmış tencere ve tavaları tertemiz yapabileceğiniz o etkili formül bulundu. Bu yöntem sayesinde tencere ve tavalarınız ilk günkü gibi olacak.

Google Haberlere Abone ol
Sadece 1 tutam sürmek yetiyor: Kararmış tencere ve tavaları ilk günkü gibi yapıyor. Kararan tence ve tavalar nasıl temizlenmeli?

Zamanla ya da ansızın tencere ve tavalarda çeşitli boyutlarda yanmalar meydana gelebilmektedir. Tencere ve tavalarda oluşan bu yanma durumu eşyaların son derece kirli ve pis bir görünüm içerisinde olmasına neden olabilmektedir.

Tencere ve tava yüzeylerinde bulunan yanık lekelerini kısa süre içerisinde temizleyebilmek aynı zamanda da tencere ve tavaların tertemiz olmasını sağlayabilmek için belli başlı yöntemler bulunmaktadır. İşte tencere ve tavaları tertemiz yapmanın pratik yolu...

TENCERE VE TAVALARDA TEK BİR YANIK LEKESİ KALMAYACAK

Tencere ve tavalarda meydana gelen yanık lekelerini kısa sürede temizleyebilmek için uygulanması gereken yöntemlerin başında limon ve tuz yöntemi gelmektedir.

 

Limon ve tuz ile hazırlayacağınız karışım tencere ve tavalarda bulunan tüm yanık lekelerinin kısa sürede tertemiz olmasına yardımcı olacaktır.

Limon ve tuz yöntemi için ilk olarak tencerenin içerisine bir miktar kadar tuz serpiştirin. Tuz serpme işlemini tamamladıktan sonra üzerine bir miktar da limon suyu ilave edin. 

Ardından tencereyi ocağa alın ve kaynamasını sağlayın. Kaynama işlemini tamamladıktan sonra ocağın altını kapatın ve soğumasını bekleyin. 

Soğuduktan sonra tencereyi bir sünger yardımıyla güzelce ovalayın. Ovalama işlemini tamamladıktan sonra tencere ve tavalarda bulunan tüm kararma lekelerinin kısa sürede temizlendiğinizi göreceksiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin