Sadece 1 çay bardağı eklemek yetiyor: Çamaşır makinesindeki kireçten jet hızında kurtulmanın tüyosu belli oldu

Bazı deterjanlar ve yumuşatıcılar çamaşır makinesinde zamanla kireç oluşmasına neden olabiliyor. Peki, makinedeki kireçlerden nasıl kurtulabiliriz? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Sadece 1 çay bardağı eklemek yetiyor: Çamaşır makinesindeki kireçten jet hızında kurtulmanın tüyosu belli oldu - Resim: 1

Çamaşır makinesi hayatı kolaylaştıran ev eşyaları arasında gösterilebiliyor. Bu nedenle hemen her evde bulunuyor. Ancak sudaki kalsiyum ve magnezyum zamanla makinenin kireçlenmesine sebep olabiliyor. Öte yandan çamaşır makinesindeki kireç problemini adeta sona erdirebilen bir yöntem de bulunuyor.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNDEKİ KİREÇ ADETA SONA ERİYOR

Limon suyu, kireç sorununu çözme konusunda yardımcı olabiliyor. Çünkü sert su kaynaklarının sebep olduğu problemleri çözerek, makinenin içini temizleyebilir. Ek olarak iç kısmın temiz görünmesini de sağlayabilir.

Öte yandan limon suyu, doğal ferahlatıcı bir koku da sağlayabilir. Bu sebeple çamaşır makinesindeki kötü kokuları giderme konusunda da yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra limon suyunun çamaşırların beyazlamasında da yararlı olduğu söyleniyor.

Çamaşır makinesindeki kireç problemi, makinenin deterjan bölmesine 1 çay bardağı limon suyu eklenmesi ile çözülebiliyor. Bu işlemde limon suyu eklendikten sonra makine normal bir yıkama programı ile çalıştırılabilir. Ayrıca limon suyunun etkisini artırmak için yıkama programı yüksek sıcaklıkta çalıştırılabilir.

Limon suyu, kireç çözücü etkisinden faydalanmak için artırılabilir ya da azaltılabilir. Öte yandan kalıntı bırakma durumunda, ekstra bir durulama programı eklenebilir. Bu sayede çamaşır makinesinin temizlendiği görülebilir.