Regaip Kandili nedir. Regaip Kandili'nde hangi dualar ve zikirler okunur. Regaip Kandili'nde ne yapılır?

Müslümanlar tarafından önem taşıyan üç ayların ilk kandili, Regaip Kandili'dir. Rahmet kapılarının sonsuz açık olduğu bu gecede okunacak duaları ve zikirleri sizler için paylaştık. İşte Regaip Kandili'nde okunacak dualar ve zikirler

Google Haberlere Abone ol
Regaip Kandili nedir. Regaip Kandili'nde hangi dualar ve zikirler okunur. Regaip Kandili'nde ne yapılır?

Regaip Kandili'nde, dua kapıları açık olur. Müslümanlar için önemli bir gün olan Regaip Kandili gecesinde bolca dua okunur, günahlar için tevbe edilir ve Allah zikir edilir.

REGAİP KANDİLİ NEDİR?

Regaip kelimesi istemek, arzulamak, bol sevap ve mükafat anlamına geldiği için Regaip Kandili'ne halk arasında "Dilek Gecesi" de denir. Müminler bu gecede Allah'ın rahmet kapılarını açtığını söyler.

Onun bağışlanmasını ve nezaketini isteyen müminler, bu olayı özel dualarla karşılıyor. Günahlarından tövbe etmek isteyen müminler, Tevbe Ayı olarak bilinen bu günde ve bu ayda da oruç tutar.

Regaip Kandili, Müslümanların kutsal günü olan Cuma gününe bağlı olan Perşembe günü gerçekleşen bereket dolu bir gecedir.

Bazı açıklamalarda meleklerin bu kutsal geceyi ilan ettiği söylense de asıl önemi, İslam'da üç kutsal ayların başlangıcına işaret etmesidir.

Bunlar arasında çeşitli özel kutsal günler ve Ramazan olarak bilinen büyük oruç ve tefekkür ayı yer alır.

REGAİP KANDİLİ'NDE NE YAPILIR?

Regaip Kandili'nde bolca dua edilir, tevbe edilir ve istiğfarda bulunulur. Bunların yanı sıra kaza namazı ve nafile namazları kılınır.

Regaip Kandili'nde mutlaka Kur'an-ı Kerim okunulması gerekir. Bu önemli gecede aynı zamanda Resûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimize salavat getirilir.

Regaip Kandili gibi önemli günlerde Allah'ı sıkça zikretmek önemlidir. Hamd etmeyi ve şükür etmeyi özellikle bu gecelerde tekrarlamak gerekir.

REGAİP KANDİLİ'NDE OKUNACAK ZİKİR VE DUALAR

"Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed", Lâ ilâe illallah", "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm", "Sübhànallah", "Elhamdülillâh", "Estağfirullah", "Allahu ekber", "Allah" zikirlerini çekmek Regaip Kandili'nde çok sevaptır.

Bu özel günde Peygamber efendimizin okuduğu duayı okumak, çok faziletlidir. "Allah'ım, aziz milletimiz ve bütün Müslüman kardeşlerimiz için recep ve şaban ayını mübarek kıl ve ramazan ayına hayırla kavuşmayı bizlere nasip eyle."

Regaip Kandili'nde; Yasin-i Şerif, Kadir Suresi ve Ayetel Kürsi okumak da faziletlidir.

Regaip Kandili nedir. Regaip Kandili'nde hangi dualar ve zikirler okunur. Regaip Kandili'nde ne yapılır?

REGAİP KANDİLİ DUASI

Bismillahirrahmanirrahim...

Ey Bizleri varlığa erdiren, var olmadaki sonsuz zevki gönüllerimize duyuran güzeller güzeli Rabbimiz! Sana sonsuz hamd ü senalar olsun. Kainatın iftihar tablosu Peygamber Efendimiz'e sonsuz salat ü selam olsun.

Gufranla ufkumuzda tüllenen şu mübarek gecede bir kere daha dergah-ı ilahinin önünde el açıp yalvarıyoruz:

YA İLAHEL-ALEMİN!

Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed (Allah'ım (peygamberimiz) Hz. Muhammed'e ve aline (evladu iyaline) salatu selam ve esenlikler eyle)

Ya Rabbi! Acizlikten, üzüntüden, tasadan, kederden,

Korkaklıktan, kabir azabından, cehennem ateşinden sana sığınırız.

Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi!

Ya Rabbi! Acizlikten, üzüntüden, tasadan, kederden, Korkaklıktan, kabir azabından, cehennem ateşinden sana sığınırız. Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi!

Bize karşı düşmanlık duygularıyla oturup kalkanların kalplerini yumuşatmak Murad ediyorsan, bize ve gönüllüler hareketine karşı onların kalplerini yumuşat ve sinelerini daim bir sevgiyle doldur!

Bizim kalplerimizi de, onların kalplerini de sevdiğin ve hoşnut olduğun güzelliklere çevir Ya Rabbi.

Ey yüceler yücesi olan Allah'ım;

Biz ümmeti Muhammedin dağınıklığını gider

Bize ve ülkemize birlik ve dirlik ver

Bütün dünyaya da huzur ve barış nasibiyle..

Kalplerimizi birbirine ısındır ve

Bizleri birbirimize sevdir

Dünyanın dört bir tarafında hizmet eden kardeşlerimizi

Bizlerle beraber ihlas-ı etmeme muvaffak kıl ya Rabbi!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin