Puf puf poğaça yapmanın sırrı bulundu: Bu yöntem sayesinde poğaçanız yumuşacık oluyor. Kuru mayalı pamuk poğaça nasıl yapılır?

Puf puf poğaça yapmanın sırrı bulundu. Bu yöntem sayesinde poğaçalarınız çok daha lezzetli ve yumuşacık olacak. İşte poğaça yapmanın püf noktaları...

Google Haberlere Abone ol
Puf puf poğaça yapmanın sırrı bulundu: Bu yöntem sayesinde poğaçanız yumuşacık oluyor. Kuru mayalı pamuk poğaça nasıl yapılır?

Malzemeler

Hamuru için;

 1 su bardağı ılık su (200 ml)

1 su bardağı ılık süt (200 ml)

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

1 adet yumurta akı

1 yemek kaşığı aktif kuru hamur mayası

1 yemek kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

6 su bardağı un

 Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun boylardaki yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya ve 1 yemek kaşığı toz şeker alalım.

Tel çırpıcı ile çırptıktan sonra mayalanması için bekleyelim. Akabinde içerisine 1 tane yumurta akı, 1 su bardağı sıvı yağ ve 2 tatlı kaşığı tuzu ilave ederek son kez karıştıralım.

Ardından 6 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Toparlanan hamuru streç film yahut bir örtüyle kapatıp mayalanması için bekleyelim. 

50 dakikanın sonunda güzel kabaran hamurun havasını alalım. Un serptiğimiz tezgaha aktaralım.

Hamuru yeniden toparladıktan sonra 4 parçaya bölelim. Böldüğümüz her parçayı da kendi içerisinde 5'e bölerek toplamda 20 parça hamur elde edelim.

Hamurları teker teker beze formuna getirelim. Ardından pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim. Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine daha sonra çırpılmış yumurta sarısı sürelim.

Son olarak üzerine bolca susam serpelim ve 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim.

Tekrardan kabaran poğaçalarımızı 180 derece fırında fansız ayarda yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım. Pişme süresi fırından fırına farklılık göstereceği için kontrollü olmanızda fayda var.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin