Puf puf kabarıyor peyniri ağızda eriyor: Çıtır çıtır lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olacak. Sodalı dilim börek tarifi

Puf puf kabaran ve enfes çıtırtısıyla baş döndüren sodalı dilim böreğin müptelası olacaksınız. Kahvaltı sofralarının yeni gözdesi sodalı börek olacak! İşte sodalı dilim börek tarifi

Google Haberlere Abone ol
Puf puf kabarıyor peyniri ağızda eriyor: Çıtır çıtır lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olacak. Sodalı dilim börek tarifi

Börek, kahvaltı sofralarını süsleyen en lezzetli hamur işlerinden biridir. Çeşit çeşit börek tarifleri, sofralara ayrı renk katar.

Klasik börek tariflerinden sıkıldıysanız bu sodalı nefis böreğe bayılacaksınız. İç harcını dilediğiniz gibi tercih edebileceğiniz bu böreği hazırlamanız yalnızca 15 dakika!

Kahvaltı masanızı kurmaya başlarken bir yandan da sodalı böreğinizi hazırlayabilirsiniz. Dilim dilim gelen bu lezzete bayılacaksınız.

İşte sodalı dilim börek tarif...

SODALI DİLİM BÖREK MALZEMELERİ

5 tane yufka

Sosu için;

1 tane yumurta

4 yemek kaşığı yoğurt

100 gram tereyağı (eritilmiş)

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı soda

2 su bardağı beyaz peynir

3 su bardağı kaşar peyniri

Yarım demet maydanoz

1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

1 tane yumurta

1 yemek kaşığı yoğurt

Puf puf kabarıyor peyniri ağızda eriyor: Çıtır çıtır lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olacak. Sodalı dilim börek tarifi

SODALI DİLİM BÖREK TARİFİ

Sodalı nefis dilim böreği hazırlamak için öncelikle böreğin sosunu hazırlayın. Uygun bir kabın içine yumurtayı, yoğurdu, erittiğiniz tereyağını, sütü, sıvı yağı ve sodayı alarak çırpıcı ile güzelce çırpın.

Daha sonra üzerine beyaz peyniri, rendelediğiniz kaşar peynirini, ince ince kıydığınız maydanozu ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırın.

Ardından tezgahın üzerine yufkalardan birini serin ve üzerine sosu gezdirin. Daha sonra üzerine ikinci yufkayı da serin ve tekrar sos gezdirin. Sosun yufkanın her yerine geldiğinden emin olun.

Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayarak üst üste yerleştirin. Son serdiğiniz yufkaya iç harcı güzelce yayın ve çok sıkı olmayacak şekilde böreğinizi rulo yapın.

Elde ettiğiniz ruloyu 3 eş parçaya bölün ve tezgahın üzerine streç film açın. 3 ruloyu da streç film ile iyice sarın.

Kalan diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın ve yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin. Süre sonunda börekleri dolaptan alın ve dilimleyin.

Bir fırın tepsisinin içine pişirme kağıdı açın ve börekleri üzerine dizin. Bir kasenin içine yumurtayı ve yoğurdu güzelce çırpın. Ardından börek dilimlerinin üzerine sürün.

Önceden ısıtılmış 200 derecede fırının fansız ayarında börekleri yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Böreklerin altı üstü iyice kızarınca servis edebilirsiniz.

Çıtır çıtır, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin