Puf puf kabaran poğaça tarifi: Hem çok lezzetli hem de oldukça pratik. Çocuklarınız. bu poğaçaya bayılacak. Puf puf kabaran poğaça nasıl yapılır?

Kabardıkça kabaran poğaça yapmaya hazırlıklı olun. Bu tarif yeni gözdeniz olacak. İşte puf puf kabaran poğaça tarifi için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Puf puf kabaran poğaça tarifi: Hem çok lezzetli hem de oldukça pratik. Çocuklarınız. bu poğaçaya bayılacak. Puf puf kabaran poğaça nasıl yapılır?

Malzemeler

1 paket yaş maya (42 gr)

1 su bardağı ılık su (200 ml)

1 su bardağı ılık süt (200 ml)

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

6,5-7 su bardağı un

 Üzeri için;

Yumurta sarısı

Susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 paket yaş mayayı alalım.

Maya eriyinceye dek güzelce karıştıralım. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra içerisine 2 tatlı kaşığı tuz ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.

Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurma işlemini başlatalım. Tezgah üzerinde de hamurunuzu iyice yoğurabilirsiniz.

Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamuru yeniden yoğurma kabının içerisine alın ve üzerini streç film yardımıyla güzelce örtün.

Temiz bir bez ile de örttükten sonra ılık ortamda hamurunuzu 1 saat kadar mayalamaya bırakın.

Sürenin sonunda hamurunuzu alın ve hamurun havasını aldıktan sonra tezgahta bir kez daha toparlayalım. 

Ardından hamurumuzu ilk olarak önce birbirine eşit iki parçaya sonra toplamda on iki parça olacak şekilde hamuru bölelim. Elde ettiğimiz hamur parçalarını elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.

Tüm parçaları beze formuna getirdikten sonra fırın tepsinin içerisine yerleştirelim. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürelim.

Ardından poağaçaları 10-15 dakika tekrar mayasının gelmesi için bekletelim. Bekleme süresinin ardından 180 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin