Portakal kabuğunu yüzünüze sürün o dertten kurtulun: Portakal kabuğunun cilde mucizevi etkisi ortaya çıktı

Portakal genellikle kabuğu soyularak tüketilen bir meyve olurken kabukları, cilt sağlığı üzerinde mucizevi etkilere sahiptir. Bundan sonra portakal kabuklarını çöpe atmak yerine stok yapacaksınız! İşte portakal kabuğunun cilde mucizevi faydaları ve uygulanışı

Portakal kabuğunu yüzünüze sürün o dertten kurtulun: Portakal kabuğunun cilde mucizevi etkisi ortaya çıktı

Cilt bakım rutinin olmazsa olmazları arasında şüphesiz, doğal yöntemler gelir. Doğal yöntemler hem sağlıklı hem ekonomik hem de etkili olduğundan cilt bakımında kullanılır.

Portakal da cilt bakımında kullanılan doğal yöntemlerden biridir. Özelilkle portakal kabuğu, çeşitli cilt sorunlarını gidernede ve cilt sağlığı üzerinde güçlü etkilere sahiptir.

Tam bir vitamin ve mineral deposu olan portakalın kabuğu da güçlü faydalar içerdiğinden cilt bakımında önemli bir rol oynar.

Portakal kabuğunun bu etkilerini öğrendikten sonra onları çöpe atmak yerine cildinize uygulayacaksınız.

İşte portakal kabuğunun cilde etkileri...

PORTAKAL KABUĞUNUN CİLDE FAYDALARI

Portakal kabuğunun cilde sürülmesi, bir dizi dermatolojik fayda sunar. Çünkü portakal kabukları antioksidanlar, vitaminler ve esansiyel yağlar açısından zengindir.

Özellikle C vitamini yönünden yüksek olan portakal kabuğu, cilt sağlığı için çok değerli bir kaynaktır.

C vitamini, güçlü bir antioksidan olan ve ciltte kolajen üretimini teşvik eden bir vitamin olup cildin elastikiyetini ve dolgunluğunu artırır.

Bu da cildin genç ve sağlıklı görünmesine katkıda bulunur.Portakal kabuğu aynı zamanda doğal bir peeling etkisi yaratır.

Portakal kabuklarının içerdiği sitrik asit, ölü cilt hücrelerini çözerek cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar.

Ciltteki gözeneklerin tıkanıklığını açmaya yardımcı olan bu asit, akne oluşumunu önleme potansiyeline de sahiptir.

Portakal kabuğunu yüzünüze sürün o dertten kurtulun: Portakal kabuğunun cilde mucizevi etkisi ortaya çıktı

Düzenli kullanıldığında portakal kabuğu, cildi derinlemesine temizleyerek daha sağlıklı bir cilt yüzeyi oluşturur.

Portakal kabuğunun antimikrobiyal özellikleri de cilt sağlığı için önem taşır. Bu özellikler, ciltteki bakteri ve mikroplarla savaşarak enfeksiyon riskini azaltır.

Ek olarak portakal kabuğu, ciltteki yağ dengesini koruyarak aşırı sebum üretimini kontrol altına almada etkili olduğundan, yağlı cilt problemlerini en aza indirir.

Cilt tonunu eşitleme konusunda da portakal kabuğunun güçlü etkisi vardır. İçerdiği doğal bileşenlerle cilt tonu eşitsizliğini azaltarak cilt lekelerinin görünümünü hafifletir.

PORTAKAL KABUĞU NASIL UYGULANIR?

Portakal kabuğunu kurutup toz haline getirdikten sonra su veya doğal yağlarla karıştırarak cilt maskesi olarak uygulayabilirsiniz.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına uygulamadan önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin