Polis ceza kesti o vücudum alkol üretiyor diye kendini savundu. Meğer haklıymış: Sarhoş hasta sendromu varmış

Trafik kontrolü sırasında kanında yüksek oranda alkol bulunduğu için ehliyetine el konulan sürücü "Vücudum alkol üretiyor" diyerek kendini savundu. İsmi açıklanmayan adamın iddiası doğru çıktı. Hastanede yapılan sağlık kontrolünde bakın nasıl bir gerçek ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Polis ceza kesti o vücudum alkol üretiyor diye kendini savundu. Meğer haklıymış: Sarhoş hasta sendromu varmış

Belçika'da trafik kontrolünde kanında yüksek oranda alkol bulunduğu tespit edilen bir sürücünün ehliyetine el konuldu. Polise kendisini "Vücudum alkol üretiyor" diye savunan adam dirense de ehliyetine el konulmasının önüne geçemedi. 

Belçika'da 40 yaşında olan ve ismi açıklanmayan erkek sürücü farklı yıllarda defalarca alkol tüketmemesine rağmen kadında yüksek oranda alkole rastlandığı için ceza kesildi. Sonunda ehliyetine el konan sürücü "Vücudum alkol üretiyor" diye kendini savunmuştu. 

Son yakalandığında kanında 2.09 promil alkol çıkan sürücü alkol tüketmediğini söyleyerek karara itiraz etti. Kesilen cezalar nedeniyle ehliyetini kaybeden Belçikalı sürücü hakkında Brugge Mahkemesi'nde dava açıldı. Duruşmaya çıkan sürücü burada da alkol tüketmediğini, vücudunun alkol ürettiğini söyleyerek kendisini savundu. 

DÜNYADA SADECE 20 KİŞİDE VAR

Medical News Today'de yer alan habere göre sürücü hastaneye gönderildi. Yapılan testler sonrasında sürücüye aynı zamanda bağırsak fermantasyon sendromu olarak da adlandırılan 'sarhoş hasta sendromu (auto brewery sendromu)'teşhisi konuldu. Bu sendrom bağırsakta mantarların aşırı çoğalmasının karbonhidratları ve şekerleri alkole dönüştürdüğü nadir bir durum. Dünyada yalnızca 20 kişiye bu hastalık teşhisi konuldu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin