Petekleriniz yeterince ısınmıyorsa kirli olabilir: Evde radyatör temizliği nasıl yapılır?

Yeterince ısınmayan peteklerin bir diğer nedeni radyatörlerin kirli olmasıdır. Evde radyatör temizliği nasıl yapılır? İşte merak edilen tüm detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Petekleriniz yeterince ısınmıyorsa kirli olabilir: Evde radyatör temizliği nasıl yapılır?

Peteklerinizin yeterince ısınmadığını düşünüyorsanız, peteklerinizin yeterince temiz olmayabilir. Petekleri evde kısa süre içerisinde temizleyerek, peteklerinizin maksimum seviyede çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Peteklerin maksimum seviyede ısıtmaması evin yeterince ısınmamasına neden olurken, kombinin çok daha yüksek devirde çalışmasına buna bağlı olarakta doğal faturasının yüksek gelmesine neden olmaktadır.

Bu durumun önüne geçebilmek ve peteklerin çok daha iyi şekilde yanabilmesini sağlayabilmek için radyatör temizliğini düzenli olarak gerçekleştirmeyi ihmal etmeyin. İşte radyatör temizliği için dikkat edilmesi gereken o hususlar...

EVDE RADYATÖR TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Evde kolay bir şekilde radyatör temizliğini gerçekleştirebilmek ve radyatörlerin içerisinde bulunan tüm tozları yok edebilmek için uygulanması gereken formüllerin başında nemli havlu yöntemi gelmektedir.

Nemli havlu yöntemi için, ıslağa yakın nemli bir havluyu radyatörün üzerine yerleştirin. Radyatörün altına da eski bir bez yerleştirin.

 

Ardından bir fön makinesi ile nemli olan havlunun üzerinden sıcak havayı tutmaya başlayın. Bu işlem radyatörün içerisinde bulunan tüm toz birikinlerinin dökülmesini sağlayacaktır.

Bu formülü düzenli olarak gerçekleştirdiğinizde radyatörünüz uzun süre temiz kalacak ve maksimum seviyede çalışmaya devam edecektir.

Radyatör temizliğine dikkat etmek aynı zamanda ev içerisindeki temiz havanın sağlanması açısından da önemlidir. Bilhassa astım ve toz alerjisi olanların radyatör temizliğine dikkat etmesi çok daha sağlıklı soluk alıp verebilmeleri açısından önem teşkil etmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin