Pencereden soğuk geliyorsa çözümü basit: Pencereden gelen keskin soğuğu önleyen yöntem belli oldu. Pencereden gelen soğuk nasıl önlenir?

Kış aylarının soğukları kendini göstermeye başlarken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri, evimizin bazı pencerelerinden soğuk hava gelmesidir. Bu pratik ve etkili yöntemler sayesinde pencereden gelen dondurucu soğuğu anında kesebileceksiniz. İşte pencereden gelen soğuk havayı önleyen yöntemler

Pencereden soğuk geliyorsa çözümü basit: Pencereden gelen keskin soğuğu önleyen yöntem belli oldu. Pencereden gelen soğuk nasıl önlenir?

Kış aylarının kendini gösterdiği bugünlerde soğuklar da artmaya başladı. Soğuklar başlarken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri, pencerelerden giren keskin soğuktur.

Pencereden gelen soğuk, evin iç ısısını etkiler. Bu da ne yazık ki doğal gaz faturasının bir hayli yüklü gelmesine neden olur. 

Bu nedenle hiç kimse hem üşümek hem de doğal gaz faturasını fazla ödemeyi tercih etmez. Bu nedenle pencereden gelen soğuk hava için etkili yöntemler arayışına girilir.

Sizler için paylaştığımız bu basit ve etkili yöntemler sayesinde, pencereden gelen dondurucu soğuğu hemen keseceksiniz.

İşte pencereden gelen soğuğu önleyen yöntemler…

BOŞLUKLARA VE ÇATLAKLARA DİKKAT

Soğuk havanın pencerelerden girmesini önlemek için yapmanız gereken ilk şey, pencere kaplamanızda veya pencere alanını çevreleyen görünür boşluk ve çatlaklara bakmaktır. 

Herhangi birini bulursanız, hepsini kalafat veya köpük halat, silikon gibi  bir boşluk doldurucu kullanarak kapatmak isteyeceksiniz.

Her ihtimale karşı, tüm pencerelerinizin çerçevesinin etrafına ince bir kireç tabakası sürmek de iyi bir fikirdir. 

SİLİKON VEYA PENCERE BANDI KULLANIN

Soğuk havanın pencerelerden girmesini engellemenin en hızlı ve en kolay yollarından ikisi, silikon veya pencere bandı uygulamaktır. 

Pencereden soğuk geliyorsa çözümü basit: Pencereden gelen keskin soğuğu önleyen yöntem belli oldu. Pencereden gelen soğuk nasıl önlenir?

Bu iki yöntem oldukça ucuzdur ve bunları yalnızca birkaç dakika içinde kendiniz uygulayabilirsiniz.

Bunlar, soğuk havanın alttan akmasını önlemek için pencerelerinizin altından kolayca kayan malzemelerdir.

Bu malzemeler, havanın içeri girmesini önlemek için pencere çerçevesi boyunca yapıştırabileceğiniz yapışkan şeritlerdir. 

İKİNCİL CAM TAKIN

Yalıtım sorunu ciddiyse, ikincil cam takmayı düşünebilirsiniz. Bu seçenek kısa vadede biraz daha pahalıdır çünkü camın montajı için profesyonellere para ödemeniz gerekir.

Ancak uzun vadede bu daha ekonomik bir çözüm olabilir. İkincil cam, pencerelerinizin kurulumunu iyileştirmenin en etkili ve çok yönlü yöntemlerinden biridir; böylece zamanla ısıtma masraflarından tasarruf edersiniz. 

Aynı zamanda oldukça göze çarpmaz , dolayısıyla evinizin estetiğini veya yeniden satış değerini etkilemez.  

Pencerelerinizi kalıcı olarak yalıtmanın aksine, ikincil cam aynı zamanda küf ve nem hasarını önlemeye yardımcı olan uygun nem havalandırmasına izin verme avantajına da sahiptir.

AĞIR PERDELER TAKABİLİRSİNİZ

Bazen en basit çözüm en iyisidir. Ağır perdelerin veya pencere perdelerinin sahip olabileceği yalıtım etkisini hafife almayın. 

En iyi etki için bu fiziksel engelleri katmanlayın. Dış pencereye güneşlikler, ardından bir kat perde ve son olarak da güzel, ağır bir perde seti takabilirsiniz. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin