Patatesi olan hemen mutfağa koşsun: İftara da sahura da bu tarif çok yakışacak. Yoğurda bana bana yiyin. Fırın patates mücveri nasıl yapılır?

Patatesli tarif sevenler hemen denesin. İster iftara ister sahura... Bu tarifi yapan parmaklarını yiyecek. İşte fırın patates mücveri tarifi...

Google Haberlere Abone ol
Patatesi olan hemen mutfağa koşsun: İftara da sahura da bu tarif çok yakışacak. Yoğurda bana bana yiyin. Fırın patates mücveri nasıl yapılır?

Malzemeler;

6 adet orta boy patates

1 adet orta boy soğan

3 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

1 su bardağı un

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı;

İlk olarak 1 adet orta boy soğanı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım. Soğanın ardından yarım demet maydanoz ve yarım demet dereotunu da ince ince kıyarak bir kenara alalım.

Hemen akabinde kabuklarını soyduğumuz 6 tane orta boy patatesi de güzelce rendeleyelim. Patatesleri rendeleme işlemini tamamladıktan sonra derin bir karıştırma kabına 3 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvıyağı alarak çırpalım.

Çırptığımız karışımın üzerine 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyerek karıştıralım.

Ardından doğradığımız soğanı, maydanozu ve dereotunu ekleyelim. Rendelediğimiz patateslerin suyunu sıkarak harcın içerisine ilave edelim. 

Tüm malzemeleri güzelce karıştıralım. Uygun bir tepsinin içerisine yağlı kağıdı serelim ve harcı fırın kağıdının üzerine alalım. 

Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakalım. Üzeri güzelce kızaran fırında patates mücveri artık servise hazır.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin