Patatesi kabuğuyla yiyin o dertlerden kurtulun: Bir daha patates kabuğunu soymayacaksınız. Patates kabuğunun faydaları nelerdir?

Patatesin kabuğunu soyduğunuz için bin pişman olacaksınız. Meğer işin sırrı patates kabuğunun içerisindeymiş. Patates kabuğunun faydaları nelerdir?

Google Haberlere Abone ol
Patatesi kabuğuyla yiyin o dertlerden kurtulun: Bir daha patates kabuğunu soymayacaksınız. Patates kabuğunun faydaları nelerdir?

Patates hemen herkesin en sevdiği sebzelerden bir tanesi olurken, patates ile pek çok yemek kolay şekilde gerçekleşebilmektedir.

Salatasından yemeğine, mezesinden böreğine kadar hemen her alanda etkin ve aktif şekilde kullanabildiğimiz patates, doğru şekilde pişirildiğinde de oldukça sağlıklı bir sebzedir.

Patates tüketiminde pek çok kişi patatesin kabuklarını soymaktadır. Oysa patatesin kabuğunda oldukça güçlü vitaminler bulunmaktadır.

Patates kabuğunun faydalarını öğrendikten sonra bir daha kabuğunu soymayacaksınız. İşte patates kabuğunun mucizevi faydaları...

PATATES KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Kabuğuyla pişirilen patates tam bir potasyum kaynağıdır. Potasyum sağlıklı yaşam açısından son derece önemli ve gerekli bir mineral olurken patates kabuğunda muzdan çok daha fazla potasyum minerali bulunmaktadır.

Kabuklu patatesin lif oranı bir hayli yüksektir. Patatesin kabuğunu soymak yerine, kabuğuyla birlikte tükettiğinizde sindirim sisteminin çok daha sağlıklı çalıştığını görecek aynı zamanda da uzun süre tok hissedeceksiniz.

Patates kabuğunda yoğun miktarda C vitamini bulunmaktadır. C vitaminin yanı sıra güçlü bir antioksidan kaynağı olan patates kabuğu, yaraların hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

 Manganez; protein, karbonhidrat ve kolesterol işlemede önemli rol oynayan bir madde olurken patates kabuğu manganezden oldukça zengindir. 

Patatesi kabuklu tüketmek aynı zamanda sindirim sisteminin, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olurken beyin hormonları açısından da son derece faydalıdır.

PATATESİN BESİN DEĞERLERİ NELERDİR?

175 gr haşlanmış patates şu besin değerlerini içerir:

119 kcal
3.1 gr protein
0.2 gr yağ
26.1 gr karbonhidrat
1.9 gr şeker
3.1 gr lif
12 mg
C vitamini

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin