Patates, soğan ve sarımsağı çürüten o büyük hata: Bu yöntemle sebzeleriniz haftalarca taze kalacak

Patates, soğan ve sarımsağı çürüten o büyük hata ortaya çıktı. Bu yöntemler sebzelerin kısa sürede çürümesine neden oluyor. İşte sebzeleri doğru şekilde muhafaza etme yöntemleri...

Google Haberlere Abone ol
Patates, soğan ve sarımsağı çürüten o büyük hata: Bu yöntemle sebzeleriniz haftalarca taze kalacak

Soğan, sarımsak ve patates hemen her evin olmazsa olmaz sebzelerinden bir tanesi olurken bu sebzeler pek çok yemeğin ana unsurunu oluşturmaktadır.

Sağlık açısından da bir o kadar faydalı olan patates, soğan ve sarımsakların doğru şekilde saklanabiliyor olması bir hayli önemli unsur olurken, bu sebzelerin yanlış muhafaza edilmesi kısa sürede çürümesine neden olabilmektedir.

Soğan, sarımsak ve patatesleri uzun süre sağlıklı şekilde muhafaza edebilmek için bu yöntemleri uygulayabilirsiniz. İşte sebzeleri çürümeden saklamanın pratik yolları...

SEBZELERİ SAKLARKEN BU HUSUSLARA DİKKAT!

Soğan, sarımsak ve patates gibi sebzeleri muhafaza ederken dikkat edilmesi gereken pek çok unsur bulunmaktadır. Bu unsurlara dikkat edilmemesi sebzelerin kısa süre içerisinde çürümesine ve kullanılmayacak duruma gelmesine neden olacaktır.

 

Sebzelerinizi sağlıklı ve uzun ömürlü olacak şekilde muhafaza edebilmek için bu yöntemleri uygulamayı ihmal etmeyin;

Soğan, sarımsak ve patateslerin uzun süre sağlıklı şekilde kalabilmesi için bu sebzelerin kuru ve serin bölgelerde muhafaza edilmesi son derece önemlidir. Bu sebzelerin nemli ortamlarda muhafaza edilmesi kısa sürede çürümesine neden olabilmektedir.

Soğanları, sarımsakları ve patatesleri güneş ışığından uzak tutmanız önemlidir. Direkt olarak güneş ışığına maruz kalan soğan, patates ve sarımsaklar kısa sürede filizlenecektir.

Soğan, sarımsak ve patateslerin çürümemesi için bu sebzelerin ayrı ayrı saklanması son derece önemlidir. Birlikte muhafaza edilen sebzelerde kısa sürede çürüme durumu meydana gelebilmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin