Pastırma böyleyse ağzınıza dahi sürmeyin: Pastırmanın bozuk olduğunu gösteren o işaret belli oldu. Bozuk pastırma nasıl anlaşılır?

Türk mutfağında kahvaltılarda, sandviçlerde, sıcak yemeklerde tüketilen pastırma, lezzetli besinlerden biridir. Ancak pastırma kimi zaman bozuk olabilir. Bozuk pastırma tüketmek, sağlığımızı olumsuz yönde etkilediğinden mutlaka dikkatli olmak gerekir. İşte pastırmanın bozuk olduğunu anlama yöntemi

Google Haberlere Abone ol
Pastırma böyleyse ağzınıza dahi sürmeyin: Pastırmanın bozuk olduğunu gösteren o işaret belli oldu. Bozuk pastırma nasıl anlaşılır? - Resim: 1

Pastırma, genellikle kırmızı etin çeşitli baharatlar ve tuzlar ile kaplanarak kurutulmasıyla elde edilen bir Türk mutfağı geleneksel et ürünüdür. Et, kırmızı biber, sarımsak, kimyon ve diğer baharatlar ile kaplanan pastırma, kimi zaman bozuk olabilir.

Bozuk pastırma tüketimi ise sağlık riski taşıyan bir durumdur. Bozuk veya kötü saklanmış pastırma bakteri ve mikroorganizmaların çoğalmasına neden olabilir. Bu durum, gıda zehirlenmesine neden olarak ve sindirim sistemine zarar vererek sağlığımızı olumsuz etkiler.

İşte pastırmanın bozuk olduğunu gösteren o işaret...