Ovalamaya bile gerek yok: Duşakabin camlarındaki kireç ve su lekelerinden eser kalmayacak. Duşakabin kireci nasıl temizlenir?

Banyoda en sık kullandığımız alanlardan biri olan duşakabinde zaman içerisinde kireç ve su lekeleri birikir. Bunları temizlemek ve duşakabin camlarını parlatmak için kimyasallara başvurmak yerine, her evde bulunan bu 2 malzeme ile kolayca temizleyebilirsiniz. İşte duşakabin camlarını ışıl ışıl parlatan yöntem

Google Haberlere Abone ol
Ovalamaya bile gerek yok: Duşakabin camlarındaki kireç ve su lekelerinden eser kalmayacak. Duşakabin kireci nasıl temizlenir? - Resim: 1

Duşakabin kireci, suyun içinde bulunan kalsiyum ve magnezyum minerallerinin birikmesi sonucu oluşan mineral birikintileridir. Su içerisindeki bu mineraller, duşakabin yüzeyine yapışarak zamanla birikir ve kireç lekelerini oluşturur.

Bu mineral birikintileri, estetik bir sorunun yanı sıra duşakabinin parlaklığını kaybetmesine, lekelenmesine ve uzun vadede hasar görmesine neden olabilir. Duşakabin kirecini kimyasallar ile temizlemek yerine bu doğal yöntemi mutlaka deneyin.

İşte duşakabin kirecini temizleyen etkili yöntem...