Oturarak çalışan herkesi ilgilendiriyor: Bel ağrısını önlemenin tüyosu belli oldu. Meğer bel ağrılarından kurtulmak çok kolaymış

Gün boyu oturarak çalışanlarda sıklıkla görülen bel ağrılarından kurtulmanın yöntemi açıklandı. İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Oturarak çalışan herkesi ilgilendiriyor: Bel ağrısını önlemenin tüyosu belli oldu. Meğer bel ağrılarından kurtulmak çok kolaymış - Resim: 1

Farklı nedenlerden kaynaklansa da bel ağrısından şikayetçi olmayan kimse yok gibi. Zira bel ağrısının toplumdaki görülme sıklığı yüzde 80'lere varıyor. İstatistiklere göre, nüfusun yüzde 60-80'i yaşamlarının herhangi bir döneminde bel ağrısından yakınıyor. Birkaç basit teknik, uzun süre oturmanın tutulma ve bel ağrısı dahil olumsuz yan etkilerinden bazılarını hafifletebilir.

BEL AĞRISINI ÖNLEMEK İÇİN NE YAPILMALI?

Oturarak geçirilen zamanı telafi etmenin en iyi yolu vücudunuzu hareket ettirmek. Uzmanlar, hafta boyunca 150-300 dakika orta yoğunlukta egzersiz ve oturmanın sakıncalarını ortadan kaldırmak için özellikle direnç antrenmanı öneriyor.

Oturduğunuz süreyi takip etmek (adım sayınızı takip etmek gibi) size temel seviyeniz hakkında fikir verebilir ve daha özel hareket hedefleri belirlemenize yarar.

CORE BÖLGENİZİ GÜÇLENDİRİN

Derin core kaslarını (kalçadan arkaya, sırta doğru uzanan kas grubu) çalıştırmak, otururken gövdenizi desteklemenize yardım eder. Güçlü bir core, omurganızı destekleyerek omurlar arası diskler ve eklemlerdeki stresi azaltır.

Bel ağrısı bulunan 30 katılımcıyla yapılan bir çalışma beş haftalık çekirdek güçlendirme programının ardından oturarak yapılan görevler sırasında ağrıda önemli bir azalma ve gövde kas yorgunluğunun azaldığını gösterdi.