Osmanlı haremindeki kadınların güzellik tüyosu bulundu: Lekesiz pürüzsüz ve ışıl ışıl bir cilt için suyla karıştırmak yeterli

Osmanlı zamanında haremdeki kadınlar, cilt güzelliği için pek çok doğal yönteme başvuruyordu. Şimdilerde hem saç hem cilt bakımında kullanılan ve her evde bulunan bu ürünü suyla karıştırarak ışıl ışıl parlayan ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak mümkün! İşte Osmanlı kadınlarının güzellik tüyosu

Osmanlı haremindeki kadınların güzellik tüyosu bulundu: Lekesiz pürüzsüz ve ışıl ışıl bir cilt için suyla karıştırmak yeterli

Elma sirkesi, yüzyıllardır kullanılan en etkili kaynaklardan biridir. Öyle ki Osmanlı Saraylarında yaşayan kadınlar, elma sirkesini cilt bakımında sıkça kullanmıştır.

Yaklaşık 5 bin yıl önce keşfedilen elma sirkesi, günümüze kadar uzanan ve tıbbi amaçlı da kullanılan en şifalı kaynakların başında yer alıyor.

Elma sirkesi içerisinde bol miktarda C vitamini, kalsiyum ve potasyum gibi pek çok mineral içerir. Tüm bunlar da cilt üzerinde mucizevi etkiler yaratır.

Aynı zamanda elma sirkesinde bulunan asitler yalnızca cildi temizlemekle kalmaz aynı zamanda hücre yenilenmesini de destekler.

İşte elma sirkesinin cilde mucizevi faydaları ve kullanımı...

ELMA SİRKESİNİN CİLDE FAYDALARI

Elma sirkesi hem saç hem de cilt için kullanılan mucizevi bir kaynaktır. Elma sirkesi cildimiz için sayısız fayda sunar.

Elma sirkesinin cildimize en etkili faydalarının başında; cildimizi derinlemesine temizlediği, gözenekleri sıkılaştırdığı, ciltteki lekeleri yok ettiği bulunur.

Aynı zamanda elma sirkesi, cildimizi ışıl ışıl parlatmada oldukça etkilidir. Popüler bir cilt bakımı ürünü olan elma sirkesi, içerisinde cilde faydalı güçlü asitler içeriyor.

Cilt lekelerini açarak renk tonu eşitsizliğini gideren elma sirkesi, cildin beyazlamasına katkıda bulunur. Ayrıca elma sirkesi, kırışıklık oluşumunu da en aza indirir.

Cilde faydalı olan ve cildin yenilemesini destekleyen elma sirkesi, asetik asit ve malik asit içerir. Bunlar da cilt için güçlü etkiler sunan asitlerdir.

LEKELER İÇİN ELMA SİRKESİ

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi elma sirkesinde bulunan asitler cildiniz üzerinde peeling etkisi sağlar. Cilt lekelerini tedavi eden elma sirkesi cildi ölü hücrelerden arındırır.

Osmanlı haremindeki kadınların güzellik tüyosu bulundu: Lekesiz pürüzsüz ve ışıl ışıl bir cilt için suyla karıştırmak yeterli

Lekeleriniz için 1 yemek kaşığı elma sirkesini 2 yemek kaşığı su ile karıştırın ve yüzünüz temizken pamuk ile sirkeli sudan sürün.

Bu şekilde yarım saat beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın ve nemlendirin. Eğer hassas cildiniz varsa su miktarını artırabilirisiniz.

SİVİLCELER İÇİN ELMA SİRKESİ

Cilt için faydalı asitler içeren elma sirkesi, antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Elma sirkesinin içindeki asetik aseit, bakteri üretimini engelleyerek sivilceler için çözüm sunar.

Ayrıca elma sirkesi hücre yenilemesini desteklediği için hem sivilcelerin iyileşmesini hem de oluşan sivilce lekelerinin daha hızlı iyileşmesini destekler.

1 yemek kaşığı elma sirkesini 1 yemek kaşığı su ile karıştırın ve sivilcelerinizin üzerine tampon hareketler ile uygulayın. 10 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

ELMA SİRKESİNİ CİLDİNİZE UYGULARKEN DİKKAT!

Elma sirkesini doğrudan cildinize sürmek yerine bir miktar suyla seyrelterek uygulayabilirsiniz. Kullanacağınız elma sirkesinin mutlaka doğal olduğuna dikkat edin.

Yenilenen bir cilt için 4-6 hafta en ideal süredir. Bu nedenle elma sirkesini düzenli olarak uygulamayı ihmal etmeyin.

Herhangi bir alerjik reaksiyonla karşılaşmamak adına, cildinizin küçük bir kısmında sirkeyi test edin veya uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin