Oruçluyken öpmek, öpüşmek orucu bozar mı, Oruçluyken eşlerin birbirini öpmesi orucu bozar mı?

Oruçluyken öpüşmek orucun bozulmasına neden olur mu? Dn İşleri Yüksek Kurulu resmi web sitesi üzerinden tüm detaylarıyla açıkladı. Oruçluyken eşlerin birbirini öpmesi orucu bozar mı?

Google Haberlere Abone ol
Oruçluyken öpmek, öpüşmek orucu bozar mı, Oruçluyken eşlerin birbirini öpmesi orucu bozar mı?

Ramazan ayının bitimine sayılı günler kala pek çok kişi orucu bozan durumları araştırmaya devam ediyor.

Oruç ibadetini tam manasıyla yerine getirmek isteyenler, arama motorlarında sık sık orucu bozan durumlara yer verirken son dönemlerde en çok aratılan başlıklardan bir tanesi oruçluyken öpüşmenin orucu bozup bozmayacağıyla alakalıydı.

Peki ya oruçluyken öpüşmek orucu bozar mı, eşlerin oruçluyken birbirini öpmesi orucu bozar mı?

ORUÇLUYKEN ÖPÜŞMEK ORUCU BOZAR MI?

Bu yıl Ramazan ayı 11 Mart pazartesi günü başlarken 9 Nisan Salı günü sona erecek. 10 Nisan Çarşamba günü ise bayramın birinci günü olacak.

Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getiren kişiler, Ramazan ayı boyunca sık sık orucu bozan durumları arama motorlarında araştırdı.

Araştırılan ve merak edilen bir diğer konu ise oruçluyken öpüşmek orucu bozar mı? sorusu olurken fetva Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan geldi. 

İşte Din İşleri Yüksek Kurulu'nun konuya ilişkin açıklaması. "Oruçlu olan kimse orucu bozacak şeylerden kaçındığı gibi orucun sevabını azaltacak şüpheli durumlardan da kaçınmalıdır.

 

Ramazan’da oruçlu olduğunu bile bile cinsel ilişkide bulunmakla oruç bozulur, hem kaza ve hem de keffâret gerekir (Buhârî, Savm, 30 [1936]; Müslim, Sıyâm, 81-84 [1111]; Ebû Dâvûd, Savm, 37 [2393]; İbn Mâce, Sıyâm, 14 [1671]).

Eşlerin birbirlerini öpmeleri veya sarılmalarıyla oruçları bozulmaz. Ancak bu durumda boşalma meydana gelirse oruç bozulur ve güne gün kaza gerekir (Merğinânî, el-Hidâye, 1/120)."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin