Oruçluyken kulak yıkattırmak orucun bozulmasına neden olur mu, Oruçluyken kulak yıkattırmak kaza gerektirir mi?

Oruçluyken kulak yıkattırmak orucun bozulmasına neden olur mu? sorusunun cevabı merak ediliyor. Fetva ise Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan geldi. Peki ya oruçluyken kulak yıkattırmak orucu bozar mı?

Google Haberlere Abone ol
Oruçluyken kulak yıkattırmak orucun bozulmasına neden olur mu, Oruçluyken kulak yıkattırmak kaza gerektirir mi?

Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirenler, orucu bozan durumları merak ederken son dönemlerde kulak yıkattırmak orucu bozar mı? sorusu aratılan başlıklar arasında yer alıyor.

Ramazan ayının bitimine 4 gün kala, orucu bozan durumlar merak edilmeye devam ediyor. Oruç ibadetini tam manasıyla yerine getirmek isteyen vatandaşlar, orucu bozan durumları sık sık aratırken, oruçluyken kulak yıkattırmak kaza gerektirir mi?

Konuya ilişkin açıklama Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan geldi...

ORUÇLUYKEN KULAK YIKATTIRMAK ORUCU BOZAR MI?

Mübarek Ramazan ayı bu yıl 11 Mart Pazartesi günü başlamıştı. Bir ay boyunca oruç ibadetini yerine getiren Müslümanlar, 10 Nisan Çarşamba günü bayram sevincini yaşayacak.

Her yıl olduğu gibi bu yılda orucu bozan durumlar sık sık aratılan konular arasında yer alırken, oruçluyken kulak yıkattırmak orucu bozar mı? sorusuna cevap aranıyor.

Din İşleri Yüksek Kurulu ise konuyu şu şekilde açıkladı. "Kulak ile boğaz arasında bir kanal bulunmaktadır. Ancak kulak zarı bu kanalı tıkadığından, su boğaza ulaşmaz. Bu nedenle kulağın yıkattırılması orucu bozmaz.

 Ancak kulak zarının delik olması durumunda, kulak yıkattırılırken suyun mideye ulaşması mümkündür. Bu itibarla, yıkama sırasında suyun mideye ulaşması hâlinde oruç bozulur (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar)."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin