Oruçluyken diş çektirmek orucu bozar mı, Diş tedavisi yaptırmak orucu bozar mı? Diyanet'ten açıklama geldi

Oruçluyken diş çektirmek orucu bozar mı? sorusu son dönemlerde en çok merak edilen konulardan bir tanesi olurken konuya ilişkin açıklama Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan geldi...

Google Haberlere Abone ol
Oruçluyken diş çektirmek orucu bozar mı, Diş tedavisi yaptırmak orucu bozar mı? Diyanet'ten açıklama geldi

Ramazan ayının bitmesine günler kala, orucu bozan durumlar arama motorlarında sıklıkla aratılan başlıklar arasında yer alıyor.

Oruç ibadetini tam manasıyla yerine getirmek isteyenler, orucu bozan durumları sık sık aratırken, oruçluyken diş çektirmek orucu bozar mı? sorusu merak ediliyor.

Diş tedavisi yaptırmak, diş fırçalamak gibi ağızla alakalı pek çok konu orucun bozan durumlardan olabileceği için çoğu kişi bu soruların cevabını merak ediyor.

Peki ya oruçluyken diş çektirmek orucu bozar mı?

ORUÇLUYKEN DİŞ ÇEKTİRMEK ORUCU BOZAR MI?

Oruçluyken diş çektirmek orucu bozar mı? sorusu son dönemlerde en çok merak edilen konulardan bir tanesi olurken konuya ilişkin açıklama Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan geldi. 

Din İşleri Yüksek Kurulu konuyu şu şekilde açıkladı. "Sırf diş tedavisi sebebi ile oruç bozulmaz. Tedavinin ağrısız gerçekleşmesi için yapılan enjeksiyonlar da beslenme amacı taşımadığı için orucu bozmazlar.

 

Ancak tedavi sırasında yapılan başka işlemler sebebi ile -mesela ağız su ile çalkalanırken- boğaza su, kan veya tedavide kullanılan maddelerden biri kaçarsa oruç bozulur ve kaza edilmesi gerekir."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin