Oruçluyken adet olunca ne yapılmalı, Oruçluyken adet olunduğunda oruç bozulur mu?

Hemen her kadının merak ettiği o konuya açıklık geldi. Oruçluyken adet olunca ne yapılması gerekir? Din İşleri Yüksek Kurulu tüm detaylarıyla sıraladı...

Google Haberlere Abone ol
Oruçluyken adet olunca ne yapılmalı, Oruçluyken adet olunduğunda oruç bozulur mu?

Orucu bozan ve bozmayan durumlar Ramazan ayına girdiğimiz günden itibaren sık sık araştırılmaya devam ediyor.

Oruç ibadetini yerine getiren kadınların merak ettiği bir diğer konu oruçluyken adet olunduğunda ne yapılması gerektiği yönünde. 

Ramazan ayının bitimine yalnızca 12 gün kalmasının ardından orucu bozan durumlar araştırılmaya devam ediyor. Peki ya oruçluyken adet olunduğunda ne yapılmalı, Oruçluyken regli olmak orucu bozar mı?

ORUÇLUYKEN ADET OLUNCA NE YAPILMALI?

Oruçluyken adet olunduğunda ne yapılması gerekir? sorusu pek çok kadının merak ettiği sorular arasında yer alıyor. Konuya ilişkin birbirinden farklı pek çok görüş bulunurken herkes doğru yanlış bildiğini yapıyor.

Ancak Din İşleri Yüksek Kurulu bu konudaki fetvasını resmi web sitesi üzerinden şu şekilde duyurdu.

 

"Kadınlar âdet ve lohusalık denilen özel hâllerinde namaz kılmazlar, oruç tutmazlar. Daha sonra tutamadıkları oruçlarını kaza ederler.

Oruca niyetlenen bir kadın, gün içerisinde âdet görmeye başlarsa orucunu bozar, temizlenince bugünün orucunu da kaza eder (Merğinânî, el-Hidâye, 1/126).

İftar vaktine kadar oruçlu gibi davranılması doğru değildir. Ancak Ramazan’ın hassasiyetine riâyet ederek başkalarının yanında yiyip içilmemesi uygun olur."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin