Ortak alanlarda Wi-Fi ağlarına bağlananlar yandı: Wi-fi'daki tehlike açığa çıktı. Her şeyinizi kaybetmeniz an meselesi

Ortak alanlarda kullanıma açık olan Wi-Fi ağlarına bağlananlardansanız, tüm bilgilerinizi kaybetmeniz an meselesi. Siber güvenliği tehdit eden bu yönteme karşı, bilgisayar korsanlarının bu taktiğini sakın görmezden gelmeyin ve bu önlemleri mutlaka alın...

Ortak alanlarda Wi-Fi ağlarına bağlananlar yandı: Wi-fi'daki tehlike açığa çıktı. Her şeyinizi kaybetmeniz an meselesi

Havalimanı, restoran veya uçak gibi pek çok alanda ortak Wi-Fi ağlarına bağlanma sayısı artmaya başladı.

Ücretsiz Wi-Fi ağları, pratiklikleri ve erişim kolaylığı nedeniyle sıkça tercih edilse de bu tür ağlara bağlanmak, siber güvenliği tehdit ediyor.

Her geçen gün artan bilgisayar korsanları, ne yazık ki birtakım taktikler geliştirerek veri gizliliğini ortadan kaldırıp bilgilerimizi ele geçiriyor.

ORTAK ALANLARDA Wİ-Fİ KULLANANLAR DİKKAT!

Ortak alanlardaki ağlar, kullanıcıları siber güvenlik tehlikeleriyle karşı karşıya bırakır. Birincil tehlike, açık Wi-Fi ağlarının genellikle şifrelenmemiş olmasıdır.

Bu durum, bilgilerinizi izinsiz olarak erişime açık hale getirir ve kötü niyetli kişilerin kolayca kullanıcıların kişisel ve hassas bilgilerini ele geçirmelerine olanak tanır.

Ayrıca kötü niyetli kişiler tarafından oluşturulan sahte ücretsiz Wi-Fi ağları da yaygın bir tehdittir.

Bu sahte ağlar gerçek bir halka açık gibi görünerek, yani havayolu şirketleri veya restoranlar gibi tıpkı onların isimlerine benzer sahte Wi-Fi ağı oluşturur.

Bu ağlar ise, kullanıcıları kandırır ve bilgilerini çalmak amacıyla kullanılır. Bu tür saldırılara "man-in-the-middle" saldırıları denir.

Bu saldırılar, kullanıcıların verilerini ele geçirme, taklit etme veya değiştirme olasılıklarını içerir.

Ayrıca kötü niyetli yazılım ve kötü amaçlı uygulamaların yayılması da ücretsiz Wi-Fi ağlarında bir risk oluşturur.

Ortak alanlarda Wi-Fi ağlarına bağlananlar yandı: Wi-fi'daki tehlike açığa çıktı. Her şeyinizi kaybetmeniz an meselesi

Kötü niyetli kişiler, açık ağlarda dolaşan kullanıcıları hedef alarak zararlı yazılımları veya virüsleri bulaştırabilir.

Bu yazılımlar cihazlara sızabilir, kullanıcı bilgilerini çalabilir veya cihazın işlevselliğini bozabilir.

Son olarak ücretsiz Wi-Fi ağları genellikle geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından paylaşıldığından, ağ trafiği yoğun olabilir.

Bu da veri hızlarının düşük olmasına ve bağlantı sorunlarına neden olabilir. Bu nedenlerden dolayı, ücretsiz Wi-Fi ağlarını kullanırken güvenlik önlemleri almak önemlidir.

VPN KULLANIN

Kullanıcılar, VPN gibi güvenlik yazılımlarını kullanarak internet trafiğini şifreleyebilir ve kişisel bilgilerini koruyabilir.

Ayrıca güvenilir Wi-Fi ağlarını tercih etmek ve hassas işlemler için kişisel veri kullanmaktan kaçınmak da önemlidir.

DOSYA İNDİRMEYİN

Bilgisayar korsanlarının bilgilerinize sızması için dosya indirmeniz yeterli olur. Veri aktarımı güvenli olmayan ortamlarda açığa çıktığından asla dosya indirmeyin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin