Öğrendikten sonra bir daha asla hazır kesilmiş olmayacaksınız: Bal kabağı soymanın püf noktası belli oldu

Bal kabağı soymanın pratik yolu belli oldu. Meğer bu şekilde kolaylıkla soyuluyormuş. İşte bal kabağı soyarken dikkat edilmesi gereken o hususlar...

Google Haberlere Abone ol
Öğrendikten sonra bir daha asla hazır kesilmiş olmayacaksınız: Bal kabağı soymanın püf noktası belli oldu

Kış aylarında sıklıkla tüketilen gıdalardan bir tanesi bal kabağı olurken, bal kabağından pek çok farklı tarif yapılmaktadır.

Yemeklerin içine ilave edilirken, başlı başına tatlısı yapılan bal kabağından enfes çorbalar hazırlamakta mümkündür. 

İçeriğinde bulunan sağlıklı bileşenler sayesinde son derece sağlıklı bir gıda olan bal kabağının en büyük problemi şüphesiz kabuğunun soyulmasıdır.

İrice vücudu ve boğum boğum kenarları, sert kabuğunu ayırma noktasında hemen herkesin zorlandığı bir konu olurken bal kabağını kısa sürede soymanın pratik yolu bulundu. İşte bal kabağını soyarken uygulanması gereken o pratik formüller...

BAL KABAĞININ KABUĞU BİR ÇIRPIDA SOYULACAK

Bal kabağını kısa sürede soyabilmek için uygulanması gereken birkaç tüyo bulunmaktadır. Bu tüyolara dikkat etmeniz durumunda bal kabağını kısa sürede zorlanmadan soyabileceksiniz. 

 

Bal kabağını soymadan evvel dikkat edilmesi gereken başkaca bir konu bulunmaktadır. Bu konuların başında da bal kabağı seçimi gelmektedir. 

Bal kabağı soyma işlemine başlamadan evvel bal kabağı seçerken bal kabağı yüzeyinin mat, sert ve gergin olmasına dikkat edilmelidir. 

Bu kabak seçimi bal kabağının çok daha pratik şekilde soyulabilmesi açısından önemli bir husustur.

Ardından bal kabağını güzelce yıkadıktan sonra bir çatal yardımıyla bal kapağına irili ufaklı delikler açın, bu durum bal kabağının içerisine hava girerek kısa sürede soyulmasını sağlayacaktır.

Ardından elinize uygun bir bıçak alarak bal kabağını kısa sürede enine ve boyuna olacak şekilde soyabilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin