Obezite hastalarına ameliyatsız müjde geldi: O yöntemle midenin saldığı Ghrelin adlı iştah hormonu azaltılıyor, hızla kilo veriliyor

dana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanmaya başlanan yöntemle obezite hastaları ameliyatsız olarak tedavi edilmeye başlandı. Ameliyatsız yöntemle birlikte mideden salınan Ghrelin adı verilen iştah hormonu, ameliyatsız azaltılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Obezite hastalarına ameliyatsız müjde geldi: O yöntemle midenin saldığı Ghrelin adlı iştah hormonu azaltılıyor, hızla kilo veriliyor - Resim: 1

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanmaya başlanan "transkateter bariatrik emboloterapi " yöntemiyle, obezite hastaları fazla kilolarından kurtuluyor. Ghrelin adı verilen iştah hormonunun azaltıldığı yöntem sayesinde hastalar, bir günde taburcu edilerek normal yaşamlarına dönebiliyor.

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Şerafettin Demir, AA muhabirine, çağın en büyük sağlık problemlerinden olan obezite hastalığının, her 3 kişiden 1'inde görülme ihtimalinin bulunduğunu söyledi.


Kaynak: DHA