Nikah başvurusu nasıl yapılır. Nikah için gerekli belgeler neler. Belediye nikah ücretleri. Nikah tarihi kaç ay önceden alınır?

Nikah gününüz yaklaştı ve ne yapacağınıza dair hiçbir fikriniz yoksa sizin için hazırladığımız bu habere bir göz atın. Nikah başvurusu nasıl yapılır. Nikah için gerekli belgeler neler. Nikah evrakları nereye teslim edilir. Belediye nikah ücretleri. Nikah tarihi kaç ay önceden alınır. Kadınlar evlendikten sonra kendi soyadını kullanabilir mi? gibi soruların cevapları haberin detayında...

Nikah başvurusu nasıl yapılır. Nikah için gerekli belgeler neler. Belediye nikah ücretleri. Nikah tarihi kaç ay önceden alınır?

Nikah, evliliğe adım atmak isteyen çiftlerin gerçekleştirmesi gereken resmi bir törendir. Nikah işlemleri, belirli prosedürler ve evrak işlemlerini içerir. İşte nikah işlemleri için gerekenler...

NİKAH BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Nikah için başvuru yapmadan önce çiftlerin en az 18 yaşında olması gerekmektedir. Nikah başvurusu, yerel belediyenin nüfus müdürlüğü veya evlendirme dairesine yapılır. Başvuruda kimlik belgeleri ile birlikte, sağlık raporu, fotoğraf ve varsa boşanma veya dul belgesi gibi belgeler de sunulmalıdır.

NİKAH İÇİN GEREKLİ BELGELER

*Fotoğraflı nüfus cüzdanı ve örneği
*Evlenme beyannamesi
*Dörder adet vesikalık fotoğraf
*Evlenme ehliyet belgesi
*Rıza belgesi
*Evlenmeye engel hastalığının bulunmadığını kanıtlayan bir sağlık raporu

NİKAH EVRAKLARI NEREYE TESLİM EDİLİR?

Nikah evrakları, evlendirme birimine teslim edilir.

BELEDİYE NİKAH ÜCRETİ NE KADAR?

Belediye nikah ücretleri her nikah salonunda farklılık göstereceği için, istediğiniz Evlendirme Dairesini belirledikten sonra yetkililerle görüşmeniz gerekir.

NİKAH TARİHİ KAÇ AY ÖNCEDEN ALINIR?

Gerekli tüm evraklarınızı toplayıp hazır hale getirdikten sonra 6 ay içinde başvuru yapabilmeniz mümkündür. Başvurunun geçerli olabilmesi için 6 ay içinde yapmanız gerekir. Aksi halde belgeler geçerli olmayacak ve kurum, belgelerinizi kabul etmeyecektir.

Nikah başvurusu nasıl yapılır. Nikah için gerekli belgeler neler. Belediye nikah ücretleri. Nikah tarihi kaç ay önceden alınır?

E-DEVLET ÜZERİNDEN NİKAH BAŞVURUSU YAPILIR MI?

E-Devlet üzerinden nikah başvurusu işlemi yapılamıyor. Nikah başvurusu yapabilmek için evlendirme dairelerine bizzat başvuru yapılması gerekiyor.

ONLİNE NİKAH REZERVASYON İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Üye kaydınız bulunmalıdır.
Sicil kaydınız bulunmalıdır.
Evlilik beyanını doldurmalısınız.
Ödemesini yapmalısınız.
Evrak geçerlilik süresi 6 aydır.
Evraklarınız ile birlikte 7 gün içinde idaremize başvurmalısınız.
Rezervasyon en erken günün tarihinden 7 gün sonraya yapılabilir.
Evlendirme dairelerince onaylanmayan rezervasyonlar geçersizdir.

EN ERKEN KAÇ YAŞINDA EVLENİLEBİLİR?

17 yaşını doldurmadan önce evlenmek mümkün değildir. 

18 yaşını doldurmayıp, 17 yaşını dolduran kişiler yasal temsilcilerinin izni ile evlenebilirler.

Hakim olağanüstü durumlarda 16 yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Eğer mümkünse karar öncesi anne ve/veya baba ya da vasiyi dinler.

KADINLAR EVLENDİKTEN SONRA KENDİ SOYADINI KULLANABİLİR Mİ?

Kadınlar evlendikten sonra kendi soyadını kullanmak istiyorsa, Türk Medeni Kanunun 187. Maddesine göre, Belediye evlendirme memurluğuna yazılı bir başvuru yapması gerekir.

DİNİ TÖREN NE ZAMAN YAPILABİLİR?

Eğer aile cüzdanı göstermeden dini tören yapılırsa, aksi davranış olarak kabul edilir ve Türk Ceza yasasında suç sayılır. Aile cüzdanı gösterilmeden asla dini tören yapılamaz.

Etiketler nikah belediye evlilik
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin