Ne yağ çekecek ne de yumuşayacak: Çıtır çıtır yağ çekmeyen pişilerin sırrı bulundu. Yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır?

Bir pişiyi yenilir kılan en önemli unsurlar yağ çekmemesi ve çıtır çıtır olmasıdır. Sizler için asla yağ çekmeyen, puf puf kabaran ve çıtır çıtır olan pişilerin sırrını paylaştık! İşte kahvaltı ve çay saatlerini taçlandıracak yağ çekmeyen pişi tarifi

Ne yağ çekecek ne de yumuşayacak: Çıtır çıtır yağ çekmeyen pişilerin sırrı bulundu. Yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır?

Kahvaltı sofralarını süsleyen ve vazgeçilmezi olan hamur işlerinden biri şüphesiz pişilerdir. Bu nedenle kahvaltı veya çay saatlerine özenle hazırlanan pişilerin yağ çekmemesi gerekiyor.

Ancak her kızgın yağda kızaran ürün gibi, pişiler de kızarırken yağ çekebilir. Aşırı yağ çeken pişileri yemek ise hiç zevkli olmayabilir.

Yağ çekmeyen ve çıtır çıtır pişilerin sırrı, hamurunda ve kızartma biçimlerinde gizli! Bundan sonra pişi yaparken bu adımlara kulak verin.

İşte püf noktalarıyla yağ çekmeyen pişi tarifi...

PİŞİ YAPARKEN YAĞ ÇEKMEMESİ İÇİN NE YAPILMALI?

Pişi yaparken ilk dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri, kullanacağınız tüm malzemelerin kuru olmasıdır. Ayrıca kızartmak için kullanacağınız yağ mutlaka daha önce kullanılmamış olmalı.

Pişinin yağ çekmemesi için hamura soda ilave edebilirsiniz. Soda, hamurun yağ çekmesinde olukça etkilidir. Dilerseniz sirke de ekleyebilirsiniz.

Yağın mutlaka iyice ısındığından emin olun ve hamurlar ilk rengini aldıktan sonra ters yüz etmeye özen gösterin.

Hamurları tabağa alırken bir kevgir kullanmayı ihmal etmeyin. Aynı zamanda kullanacağınız tabağa kağıt peçete açmayı unutmayın.

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ MALZEMELERİ

2 tane yumurta

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

3 buçuk su bardağı un

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Ne yağ çekecek ne de yumuşayacak: Çıtır çıtır yağ çekmeyen pişilerin sırrı bulundu. Yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır?

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ TARİFİ

Öncelikle uygun bir yoğurma kabının içine yumurtayı ve sütü alarak güzelce çırpın. Kullandığınız yumurta ve sütün mutlaka oda ısısında olmasına dikkat edin.

Ardından bir miktar unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğurun. Hamuru kolayca yoğurmak açısından unu mutlaka yavaş yavaş ve kontrollü olarak ilave edin.

Hamurunuzun kıvamı yumuşak olana dek yoğurun. Hamurunuz ne kadar yumuşak olursa o kadar puf puf kabaracağını unutmayın.

Hazır olan hamuru iki tane pişirme kağıdının arasına alın ve elinizle bastırın. Bir merdane ile hamuru açın. Yaklaşık yarım cm kalınlığına açtıktan sonra pişirme kağıdını kaldırın.

Açtığınız hamuru bir bardak veya kurabiye şekillendirici ile kesin. İsteğe göre bıçakla kare kare kesebilirsiniz.

Uygun bir tavanın içine yağı alın ve kızdırın. Kızan yağın içinde hamuru kızartmaya başlayın. Hamur çabucak kabaracak ve renk alacak.

Kontrollü olarak hamurunuzu pişirin. Hamurlar nar gibi kızarınca bir servis tabağına kağıt havlu açın. Daha sonra kızaran pişilerinizi tabağa alın.

Çıtır çıtır oluyor ve asla yağ çekmiyor, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin