Musluktaki taşlaşmış kireçten eser kalmayacak: Yalnızca 2 malzemeyle musluklar ışıl ışıl parlayacak. Taşlaşmış musluk kireci nasıl temizlenir?

Musluklarda meydana gelen en sık sorunlardan biri, kireçlenmedir. Ancak bu kireçler zamanla taşlaşarak daha da inatçı bir hale gelebilir. Bunları kimyasal ürünlerle temizlemek yerine, her evde bulunan bu 2 malzemeyle anında temizleyebilirsiniz. İşte taşlaşmış musluk kirecini doğal çözüm

Google Haberlere Abone ol
Musluktaki taşlaşmış kireçten eser kalmayacak: Yalnızca 2 malzemeyle musluklar ışıl ışıl parlayacak. Taşlaşmış musluk kireci nasıl temizlenir? - Resim: 1

Taşlaşmış musluk kirecini temizlemek için pek çok kimyasal ürün mevcuttur. Musluklarda taşlaşmış kireç birikimi genellikle suyun içindeki kalsiyum ve magnezyum minerallerinin çökelmesi sonucunda oluşur.

Suyun sıcaklığı arttıkça, bu mineraller çözünürlüklerini kaybederek katı formda çökerler. Musluklarda biriken kireç, zamanla su akışını azalttığından ve musluğun performansını düşürdüğünden mutlaka temizlemek gerekir. Ancak temizlemek için, kimyasallara yönelmeyin.

İşte taşlaşmış musluk kirecine doğal yöntem...