Mısır nişastasının saça olan etkilerine inanamayacaksınız: Meğer yıllardır aradığımız etki nişastada gizliymiş

Mısır nişastasını saçınıza sürdüğünüzde saçınızda oluşan değişime inanamayacaksınız. Meğer sağlıklı saçların sırrı nişastada gizliymiş...

Google Haberlere Abone ol
Mısır nişastasının saça olan etkilerine inanamayacaksınız: Meğer yıllardır aradığımız etki nişastada gizliymiş

Saçların sağlıklı aynı zamanda bakımlı bir görünüm içerisinde olabilmesi için saç tipine uygun bakım sürecini saçlara uygulamak son derece önemlidir.

Saç tipine uygun bakım sürecini tamamlamak saçların her daim sağlıklı bir görünüm içerisinde olmasını sağlamaktadır. 

Piyasada birbirinden farklı pek çok saç güzelliğini vaad eden çeşitli kimyasal ürünler bulunurken, bu ürünleri kullanmak yerine evde doğal karışımlar ile saç güzelliğini koruma altına alabilmemiz mümkün.

Bu bağlamda işte saçlara olan etkisiyle son dönemlerde bir hayli meşhur olan mısır nişastası maskesinin saça olan faydaları...

MISIR NİŞASTASININ SAÇA OLAN FAYDALARI NELERDİR?

Saçlara mısır nişastası uygulaması ilk olarak kuru şampuan yerine kullanılırken, mısır nişastasına herhangi bir ürün katmaksızın saç diplerine uygulandığın saç diplerinde bulunan yağlanmayı aldığı söylenmektedir.

Diğer bir formül ise mısır nişastası maskesi ile saçlarınıza hacim sağlayabilir aynı zamanda saç diplerinizin çok daha temiz olmasını sağlayabilirsiniz. 

Mısır nişastası maskesi için gerekli olan malzemeler;

1 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı su

İsteğe bağlı: Birkaç damla uçucu yağ (lavanta veya çay ağacı yağı gibi)

Yapılışı;

Uygun boylardaki bir kabın içerisine mısır nişastası ve suyu karıştırarak macun oluşturun. İsteğe bağlı olarak içerisine uçucu yağları ilave edin.

Ardından bu maskesi saç diplerinize güzelce uygulayın. Gözlere uygulamadan cilde de uygulayabilirsiniz. 

Yarım saatlik bekleme süresinden sonra saçınızı güzelce yıkayın. Bu maske saç diplerinizin yenilenmesine ve saç diplerinin temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

Not: Alerjik reaksiyona sahip olan kişilerin uygulaması önerilmemektedir. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin