Minik şifa tohumu: İçerisinde yok yok. Kemikleri güçlendiriyor, sindirimi düzenliyor. Faydasını öğrenen aktara koşacak

Vücuda sağlık depolayan mucizevi tohum bulundu. Bu tohumu düzenli olarak tükettiğinizde vücudunuzdaki değişime inanamayacaksınız...

Google Haberlere Abone ol
Minik şifa tohumu: İçerisinde yok yok. Kemikleri güçlendiriyor, sindirimi düzenliyor. Faydasını öğrenen aktara koşacak

Son dönemlerde pek çok yerde karşımıza çıkan ve faydaları saymakla bitmeyen o tohumun mucizeleri ortaya çıktı. Bilhassa sağlıklı beslenen kişilerin öğünlerinde sıklıkla tükettiği mucizevi tohum doğru şekilde tüketildiğinde son derece faydalı sonuçların açığa çıkmasına yardımcı oluyor.

Sindirim sistemini düzenlemeden, kemiklerin güçlü ve sağlıklı formda olmasına kadar pek çok alanda etkisini gösteren tohumun tüm faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz. İşte chia tohumunun insan sağlığına olan mucizevi faydaları...

CHİA TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Chia tohumu, Omega-3 açısından zengin olan gıdalardan bir tanesi olurken chia tohumu kalp sağlığını desteklerken, iltihaplanmayı azaltır ve beyin fonksiyonlarını iyileştirmektedir.

Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif şekilde çalışmasına yardımcı olan chia tohumu kilo kontrolüne yardımcı olmaktadır.

Antioksidanlar açısından zengin olan chia tohumu, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyarak yaşlanmayı geciktirir, hastalıklara karşı koruma altına alır.

Kalsiyum, fosfor, magnezyum açısından güçlü olması kemiklerin güçlü ve sağlıklı bir formda olmasına yardımcı olur.

 

Kan şekerinin dengede kalmasını sağlar.

CHİA TOHUMUNUN BESİN DEĞERLERİ NELERDİR?

100 gramı 42.1 g karbonhidrat, 30.7 g yağ ve 16.5 g protein içermekte ve ortalama 486 kkal enerji vermektedir. Tohum, elzem yağ asitlerinden a-linolenik asidi (ALA, omega-3) yüksek miktarda içermektedir. Beraberinde kalsiyum, fosfor, potasyum, demir ve magnezyum içeriği yüksektir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin