Milyonlar bu dertten muzdarip: Yumak yumak saç dökülmesi tarihe karışacak. Suyunu saçınızda 30 dakika bekletmek yeterli

Saç dökülmesi, herkesin şikayetçi olduğu konulardan biridir. Pek çok nedene bağlı olarak dökülen saçlar için en etkili tedavi yöntemleri şüphesiz, doğal yöntemlerdir. İşte yumak yumak saç dökülmesini kesen en etkili doğal yöntem

Milyonlar bu dertten muzdarip: Yumak yumak saç dökülmesi tarihe karışacak. Suyunu saçınızda 30 dakika bekletmek yeterli

Herkes saç dökülmesi riskiyle karşı karşıyadır. Bir dereceye kadar saç dökülmesi normal ve zararsız olmasına rağmen, saç derinizdeki kel alanlar bir şeylerin ters gittiğinin işareti olabilir.

Bu iki şekilde meydana gelir: Saçın incelmesi ve genel yoğunluk kaybı. Bazı durumlarda bu duruma "alopesi" adı verilir. Ancak ciddi miktarda saç dökülmesi yaşayan herkeste bu sorun yaşanmaz.

Bunun yerine çevresel bir etki, kimyasal bir reaksiyon veya kötü saç bakımı uygulamaları nedeniyle ortaya çıkabilir.

Saç dökülmesini kontrol etmek ve büyümeyi teşvik etmek amacıyla piyasada pek çok ürün mevcuttur. Ancak bunlar kimi zaman olumlu sonuçlar vermez.

İşte bu noktada devreye, doğal yöntemler girer. İşte yumak yumak saç dökülmesine son veren etkili yöntemler…

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı saç derisinin mikrobiyotasını iyileştirir, bu da saç köklerini ve saç derisini güçlendirir. Hindistan cevizi yağı saç tellerine giren ve saç dökülmesini durduran gerekli yağ asitlerini içerir.

Haftada en az iki kez, Hindistan cevizi yağını saç derinize masaj yapın ve duş almadan önce birkaç saat veya gece boyunca bekletin.

SOĞAN SUYU

Soğan suyunun dolaşımı iyileştirdiği ve saç büyümesini teşvik ettiği bilinir. Saç dökülmesi için soğan suyunu uygulamak için tek yapmanız gereken birkaç soğanı blenderden geçirip suyunu sıkıp saç derinize ve saçınıza uygulamak.

Uyguladıktan sonra 15 dakika bekletin ve ardından şampuanla yıkayın. Soğan suyunun kokusu her ne kadar rahatsız edici olsa da saç dökülmesine mucizevi etkiler sağlayacaktır.

Milyonlar bu dertten muzdarip: Yumak yumak saç dökülmesi tarihe karışacak. Suyunu saçınızda 30 dakika bekletmek yeterli

KARANFİL

Karanfil, saç dökülmesi için şüphesiz en etkili doğal yöntemlerden biridir. Karanfil özellikle strese ve vitamin eksikliğine bağlı saç dökülmesine karşı etkilidir.

Karanfil ayrıca saçınıza gerekli olan canlılığı katar, saç diplerinde meydana gelen kaşıntı ve yaraları da iyileştirir.

Karanfil ile saç dökülmesini durdurmak için, 1 bardak suda 15 tane karanfili kaynatın. Kaynadıktan sonra ılımaya bırakın ve ardından bu su ile saç derinize masaj yaparak uygulayın.

Karanfil suyunu bu şekilde yarım saat kadar saçınızda bekletin ve süre sonunda saçlarınızı güzelce durulayın.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına uygulamadan önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin