Mideyi fıkır fıkır kaynatıyor: Sarımsağı sakın bu şekilde tüketmeyin

Mide yanması, günümüzde pek çok kişinin karşı karşıya kaldığı durumlardan biridir. Kişinin günlük yaşantısını önemli ölçüde rahatsız eden mide yanmasını tetikleyen pek çok etken vardır. Sarımsak tüketimi de bunlardan biridir. Eğer sarımsak yerken mide yanması yaşamak istemiyorsanız buna dikkat edin…

Mideyi fıkır fıkır kaynatıyor: Sarımsağı sakın bu şekilde tüketmeyin

Mide yanması, boğazınızı ve midenizi birbirine bağlayan tüp olan yemek borunuzun tahrişidir. Bu, karnınızın üst kısmında veya göğsünüzde yanma rahatsızlığına yol açar.

Mide yanmasının tetikleyen pek çok neden olabilir. Bunların en başında, yediğiniz bazı besinler gelebilir. Mide yanması genellikle tehlikeli olmasa da kişiye ciddi anlamda rahatsızlık hissi verebilir.

Özellikle kahve, çikolata, turunçgiller, nane ve domates gibi belli başlı yiyecekler tüketmek, mide yanmasını tetikleyebilir.

Fakat bazı besinlerin tüketim şekli de mide yanması ile ilişkilidir. Soğan da bunlardan biridir. Eğer soğan yedikten sonra mideniz ağrıyorsa sebebi aşağıdaki gibi olabilir.

MİDE YANMASI BELİRTİLERİ

Mide yanması göğsünüzün ve boğazınızın ortasında yanma hissi gibi hissedilir. Ayrıca aşağıdaki belirtilerle de kendini gösterebilir:

Yemek yedikten sonra veya geceleri göğsünüzde yanan ağrı

Eğildiğinizde veya uzandığınızda kötüleşen ağrı

Boğazınızın arkasında sıcak, asidik, acı veya tuzlu bir tat

Yutmada zorluk

Göğsünüzün veya boğazınızın ortasında yiyecek "sıkışmış" hissi

Mideyi fıkır fıkır kaynatıyor: Sarımsağı sakın bu şekilde tüketmeyin

SARIMSAK YERKEN DİKKAT!

Mide yanmasına neden olan besinlerin başında elbette soğan da bulunur. Sarımsak tüketirken midenizin yanmasını istemiyorsanız onu mutlaka çiğ olarak tüketmekten kaçınmalısınız.

Çiğ olarak tüketilen sarımsak mide yanmasını tetikleyerek reflü belirtilerini artırır. Bu nedenle sarımsağı pişirerek tüketmeye mutlaka özen gösterin.

Aynı zamanda tıpkı sarımsak gibi soğanı da çiğ tüketmemeye dikkat edin. Çiğ olan soğan ve sarımsak tükettiğinizde midenizin yanması kaçınılmaz olacaktır.

MİDE YANMASI NE KADAR SÜRER?

Bazı kişilerde mide yanması sadece birkaç dakika sürebilir, ancak bazılarında birkaç saat sürebilir.

Yediğiniz son şeyin sindirimi bittiğinde semptomlarınız durmalıdır. Mideniz boş olduğunda yemek borunuza geri dönecek asit yoktur.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin