Meğer yıllardır yanlış yapıyormuşuz: Doğru dışkılama yöntemi belli oldu. Sağlığınızdan olabilirsiniz aman dikkat

Yanlış dışkılama pozisyonu, sağlığımız için kötü sonuçlar doğurabilir. Kabızlığı gidermek ve sağlığınızı riske atmamak adına doğru dışkılama yöntemini mutlaka bilmelisiniz. İşte konu hakkında tüm ayrıntılar

Meğer yıllardır yanlış yapıyormuşuz: Doğru dışkılama yöntemi belli oldu. Sağlığınızdan olabilirsiniz aman dikkat

Modern tuvaletlerin icadından bu yana yapılan araştırmalara göre yanlış dışkılama pozisyonu; basur, kabızlık ve apandisit gibi rahatsızlıkları tetikliyor.

Doğru dışkılama için en uygun pozisyon çömelmedir. Bunun temel nedeni, pelvik taban kaslarının gevşetilmesinden kaynaklanır.

Çömelme pozisyonunda kalçalar, karın kısmına doğru çekilmiş olur ve böylece karın boşluğu kapanır. Böyle olunca basınç artar ve itim gücü gerçekleşir.

DOĞRU DIŞKILAMA

Dışkının geçmesi için pelvik taban kaslarının gevşetilmesi gerekir. Bu en kolay çömelme pozisyonunda yapılır.

Bu pozisyon aynı zamanda tesadüfen anorektal açıyı da düzeltir ve bu da dışkı çıkışının daha az eforla yapılmasına yardımcı olur.

Çömelme pozisyonu sırasında pelvik taban kasları gevşer. Araştırmalar, oturma pozisyonundayken daha az efor sarf edildiğini ve pelvik taban kaslarının gevşediğini gösteriyor.

Çömelme pozisyonu, pelvik taban kaslarının rahat bir durumda olmasını sağlar, bu da zorlanmayı ve bağırsak hareketi için gereken süreyi azaltır.

Meğer yıllardır yanlış yapıyormuşuz: Doğru dışkılama yöntemi belli oldu. Sağlığınızdan olabilirsiniz aman dikkat

Alafranga olarak bilinen klozetlerde çömelmeyi kolayca yapabilirsiniz. Bunun için minik bir ayaklık desteği veya birkaç kitabı ayağınız altına koyarak 35 derecelik bir açıyla çömelerek dışkılama yapabilirsiniz.

ÇÖMELEREK DIŞKILAMANIN FAYDALARI

Yapılan araştırmalara göre doğru pozisyonda dışkılama yapmak; kabızlık, apandisit ve basur gibi rahatsızlıkların riskini önemli ölçüde azaltır.

DAHA İYİ DIŞKILAMA İÇİN İPUÇLARI

Ayakların altına ayaklık yerleştirin. Alternatifler arasında kalın bir kitap yığını kullanabilirsiniz. Dizlerinizin üzerine öne doğru oturun veya dirseklerinizi dizlerinize yaslayın.

Yavaş ve derin nefes alın. Burundan nefes alın ve ağızdan nefes verin. Nefes alırken pelvik taban kaslarınızın açıldığını hayal edin.

Büzülmüş dudak nefesini kullanın. Bir kamışa üflediğinizi veya bir balonu şişirdiğinizi hayal edin. Bağırsak hareketini başlatmak için bunu kullanın.

Nefes tutmaktan ve ıkınmaktan kaçının. Bu da hemoroit ve kas koordinasyonunda bozulmaya neden olabilir.

Bir rutin geliştirin. Her gün aynı saatte gidin ve vücudunuzu düzenli olması için eğitin.
Bağırsaklarınızı hareket ettirmeye çalışırken tuvalette 10 dakikadan fazla oturmayın. 10 dakika sonra hiçbir şey olmazsa kalkın ve birkaç saat sonra tekrar deneyin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin