Meğer yıllarca boşuna çilingire para ödemişiz. Kırık anahtarı kilitten çıkarmanın sırrı ortaya çıktı. Çözümü çok ama çok basitmiş...

Kırık anahtarı kilitten çıkarmanın sırrı ortaya çıktı! İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Meğer yıllarca boşuna çilingire para ödemişiz. Kırık anahtarı kilitten çıkarmanın sırrı ortaya çıktı. Çözümü çok ama çok basitmiş... - Resim: 1

Kilitte kırılan anahtarı çıkarmak için kullanabileceğiniz en basit yöntemlerden biri yağlama yöntemidir. Bu yöntem için ihtiyacınız olan tek şey, kilidi yağlayabilecek bir spreydir. Grafit gibi kuru yağlar tercih edilebilir, ancak ıslak yağlar da işe yarayabilir. Yağlama işlemi, anahtarın kilidin içinde daha rahat hareket etmesini ve çıkmasını kolaylaştırır. Yağlama yöntemi için şu adımları izleyebilirsiniz:

Kilidin anahtar deliğine bolca yağ sıkın. Yağın kilidin iç kısımlarına ulaşması için bir süre bekleyin.

Bir kerpeten veya kargaburun yardımıyla anahtarın kırık ucunu tutun ve yavaşça çekin. Anahtarın daha fazla içeri kaçmaması için dikkatli olun.

Eğer anahtarın kırık ucu çok derinde ise, bir cımbız veya ince bir metal parçası kullanarak anahtarı kilidin ağzına doğru itin. Daha sonra kerpeten veya kargaburun ile anahtarı çekin.

CIMBIZ YÖNTEMİ

Kilitte kırılan anahtarı çıkarmak için bir diğer yöntem ise cımbız yöntemidir. Bu yöntem için ihtiyacınız olan tek şey, anahtarın kırık ucunu tutabilecek bir cımbızdır. Cımbızın kalınlığı ve açısı önemlidir. Cımbız, anahtar deliğine sığmalı ve anahtarı daha fazla içeri itmeyecek şekilde olmalıdır. Cımbız yöntemi için şu adımları izleyebilirsiniz: