Meğer yağı kadar yaprakları da şifalıymış: Zeytin yapraklarını kaynatıp içende o problemlerden eser kalmıyor. Zeytin yaprağı suyu ne işe yarar?

Yağı kadar yapraklarında da büyük bir şifa bulunduğu ortaya çıktı. Kaynatıp içtiğinizde etkilerine inanamayacaksınız. Zeytin yaprağı suyu ne işe yarar?

Google Haberlere Abone ol
Meğer yağı kadar yaprakları da şifalıymış: Zeytin yapraklarını kaynatıp içende o problemlerden eser kalmıyor. Zeytin yaprağı suyu ne işe yarar?

Zeytin ve zeytinyağı beslenme rutinimizin olmazsa olmazlarından bir tanesi olurken, sağlık açısından son derece kıymetli olan bu ikiliye bir yenisi daha eklendi.

Zeytinin kendisi kadar son derece faydalı olduğu ortaya çıkan zeytin yapraklarının etki alanlarına inanamayacaksınız.

Vücudu adeta kökten uca değiştiren, şifa dağıtan o mucizeyi düzenli olarak içmeyi ihmal etmeyin. Zeytin yaprağının faydaları nelerdir?

ZEYTİN YAPRAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Zeytin yaprağının içerisinde bulunan bileşenler, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlarken hastalıklara yakalanma riskini düşürmektedir.

Ateşlenme durumunda zeytin yaprağı kullanmak, vücut ateşini düşürmeye yardımcı olmaktadır. 

Zeytin yaprağı vücutta bulunan tümor ve urlarının büyümesine engel olduğu ortaya çıkmıştır.

Zeytin yaprağının içerisinde bulunan bileşenler kan şekerini azaltarak kan dolaşımını hızlandırmaktadır.

Zeytin yaprağı aynı zamanda kişiye psikolojik açıdan da son derece iyi gelmektedir. Kişinin stresten arınıp, sakin ve huzurlu bir yaşamda olmasına yardımcı olmaktadır.

Zeytin yaprağı ile yüz için maske yapıp uygulamak, cildin sağlıklı ve gergin bir görünümde olmasına katkı sağlamaktadır.

ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYI NASIL YAPILIR?

1 bardak zeytin yaprağı çayı için, 1,5 yemek kaşığı zeytin yaprağı kullanılmalıdır. Zeytin yaprağı çayını demleyebilmek için ilk olarak yaprakları ezmeli ardından demlemek üzere çaydanlığa bırakmalısınız.

5 dakika kaynatarak 10 dakika da demlenmeye bıraktıktan sonra tüketebilirsiniz.

Dikkat: Zeytin yaprağı çayı hamile kadınlar ve tansiyon hastaları için önerilmezken; ilaç kullanan, kronik hastalığı bulunan kişilerinde doktor kontrolünde tüketmesi önerilmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin