Meğer tam bir sağlık bombasıymış: Adeta doğal bir ilaç görevi üstleniyor

Tam 4000 yıllık bir geçmişe sahip olan bu besin, içerisinde 300'den fazla besin ve bileşik barındırıyor. Herkesin severek tükettiği ve mutluluğun ilacı olan bu besinin faydaları saymakla bitmiyor. Faydalarını duyunca yemeden duramayacaksınız...

Meğer tam bir sağlık bombasıymış: Adeta doğal bir ilaç görevi üstleniyor

Kakao, beslenme açısından bir güç merkezidir. Kakaoda 300'den fazla besin ve bileşik vardır. Bunlardan bazıları; teobromin, kafein, lif ve antioksidanlardır.

Mutluluğun ilacı olarak bilinen kakao, sağlığımız için güçlü faydalar sunan en lezzetli kaynakların başında gelir.

Kakao, ebegümecigillerin çekirdeklerinden elde edilir. M.Ö 1750 yılında Orta Amerika'da yetiştirilmeye başlanan kakao, günümüzde pek çok bölgede yetişerek faydalarıyla ardından söz ettirir.

Yüzyıllardır tüketilen kakao hem lezzetiyle hem de faydalarıyla ön plana çıkmaktadır. Kakaonun mucizevi etkilerine inanamayacaksınız.

İşte kakaounun mucizevi faydaları...

BİLİŞSEL İŞLEVİ GELİŞTİRİR

Düzenli kakao tüketimi genel bilişi, dikkati, işlem hızını ve çalışma hafızasını iyileştirir ve zihinsel yorgunluğu azaltır.

Bunun büyük bir kısmı kakaoda bulunan teobromin, kafein ve tüm bu flavonoller sayesinde gerçekleşir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Kakao ile bağışıklık fonksiyonu arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu kanıtlayacak klinik araştırmalar henüz yapılmamış olsa da etkileyici miktarda flavonoid ve mineral içeren kakao tüketmenin bağışıklık sistemi üzerinde faydalı etkileri olabileceği sonucunu çıkarabiliriz .

Bakteri ve virüslerle savaşmak için en önemli besinlerden biri olan iyi bir çinko kaynağıdır ve polifenolleri, aynı zamanda güçlü bağışıklığı korumak için de gerekli olan iyi bağırsak bakterilerinin beslenmesine yardımcı olur. Hatta kakao vücudunuzdaki beyaz kan hücrelerinin üretimini bile artırır.

Meğer tam bir sağlık bombasıymış: Adeta doğal bir ilaç görevi üstleniyor

KALP SAĞLIĞINI KORUR VE DESTEKLER

Kakaodaki yoğun teobromin ve flavonol konsantrasyonu, kalp ve damar hastalıkları riskini azaltma yeteneğinden büyük ölçüde sorumludur.

Potasyum ve çinko gibi mineraller de güçlü kan damarlarının ve sağlıklı bir kalp ve damar sistemin korunmasında çok önemlidir. Bunlar kakao da bolca bulunur.

Kakao yüksek tansiyonu düşürür, kan akışını iyileştirir, kan pıhtılarını önler, iyi kolesterolü yükseltir ve kötü kolesterole karşı koruma sağlar.

Yapılan bir çalışmada haftada beş defadan fazla bitter çikolata yemek kalp hastalığı riskini %57 oranında azalttığı gözlemlenmiş.

BAĞIRSAKLARI DESTEKLER

Bağırsak mikrobiyomu o kadar hayati ve karmaşıktır ki sıklıkla "ikinci beyin" olarak anılır. Giderek artan sayıda araştırma, vücudunuzun ve beyninizin tüm yönleri söz konusu olduğunda bağırsaklarınızdaki bakterilerin ne kadar önemli olduğunu keşfediyor.

Sağlıklı bir bağırsak; duygudurum bozuklukları, kalp hastalığı, otoimmün durumlar, artrit, obezite ve kanser gibi sağlık koşullarını potansiyel olarak önleyebilir veya iyileştirebilir.

Kakaodaki flavanoller, sağlıklı bağırsak bakterilerinin büyümesini teşvik ederek prebiyotik bir etki sunar.

CİLDİ VE DİŞLERİ KORUR

Kakaonun tüm bu faydalarının arasında, güzel görünmenizi bile sağlayabilir. İçeriğindeki flavanoller cildin güneş hasarından korunmasına yardımcı olur.

Düzenli olarak kakao tüketimi kırışıklıkları azaltabilir ve hatta kollajeni artırabilir. Bu arada teobrominin antimikrobiyal etkileri, dişlerinizi çürümeye karşı korumada florürden daha güçlü olabileceğini kanıtladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin