Meğer sokak satıcıları bu yöntemi kullanıyormuş: Kestane kabuğundan ayrılmıyorsa hemen bunu yapın. Kabuğundan kolayca ayrılıp içi lokum gibi oluyor

Kestane pişirirken içinin lokum gibi olmasını istiyorsanız bu yöntemler işinizi kolaylaştıracak. İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Meğer sokak satıcıları bu yöntemi kullanıyormuş: Kestane kabuğundan ayrılmıyorsa hemen bunu yapın. Kabuğundan kolayca ayrılıp içi lokum gibi oluyor - Resim: 1

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden biridir kestane. Kestane pişirmek aslında biraz da yetenek ister. Çoğu zaman dışarıda satılan kestaneler lokum gibi pişmiş oluyor. Evde pişirilen kestanelerde ise lokum gibi kıvamı elde etmek biraz zor oluyor.

Şimdi size bazı tekniklerden bahsedeceğiz. Bu teknikler sayesinde elde edeceğiniz kestaneler lokum gibi pişmiş olacak.

Evde kestane pişirmek sanıldığı kadar zor değil. Nar gibi kızaran kestane pişirmek istiyorsanız tuzlu suda bekletip kestaneye çizik atmanız gerekir. Kestane pişirmenin püf noktası burasıdır.

FIRINDA KESTANE PİŞİRME YÖNTEMİ

Fırında kestane pişirme yöntemi en sık tercih edilen kestane pişirme yöntemidir. Önce kestaneleri yarım saat tuzlu suda bekletin. Sonra geniş kısımlarından çizik atın ve fırın tepsisine dizin. 200 derece fırına sürün. Ardından afiyetle yiyebilirsiniz. (Fırına yağlı kağıt serebilirsiniz)

Etiketler kestane tüyo çizik tuz