Meğer saniyeler içinde anlamak mümkünmüş. Yemeklik patates ile kızartmalık patatesi birbirinden ayırt etmenin tüyosu açıklandı

Kızartmalık patates ile yemeklik patatesi birbirinden kolayca ayırt etmenin yöntemi açıklandı. İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Meğer saniyeler içinde anlamak mümkünmüş. Yemeklik patates ile kızartmalık patatesi birbirinden ayırt etmenin tüyosu açıklandı - Resim: 1

Türkiye'nin dört bir yanında yetiştirilen patates, iklim koşulları ve toprak uygunluğuna göre değişik çeşitlerde ekilmektedir. Dünya genelinde 500'ün üzerinde patates türü bulunurken, bu çeşitler genellikle yemeklik ve kızartmalık olarak ikiye ayrılır.

Patatesin en çok sevilen sebzeler arasında olmasının yanı sıra, yemeklik ve kızartmalık türleri arasındaki farklar da merak konusu olmuştur. Şimdi bu iki tür arasındaki farkları inceleyelim.

KIZARTMALIK PATATES NASIL ANLAŞILIR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Kızartmalık patatesin en belirgin özelliği, yemeklik patatese kıyasla daha iri ve parlak olmasıdır. Nişasta oranının yüksek, su oranının ise düşük olması, kabuklarının koyu sarı ve kırmızı tonlarda olması gibi özellikler bu patates türünü ayırt etmektedir. Özellikle kızartma için tercih edilen bu patates türü, özel bir tat ve doku sunmaktadır.