Meğer petekleri daha sıcak ve daha çabuk ısındırmanın yöntemi buymuş. Petekleri en hızlı ve en ucuz şekilde ısındırmanın sırrı ortaya çıktı. İşte tesisat ustalarının kullandığı o tüyo...

Soğuk havalar yaklaştıkça, iyi ısınmayan radyatörlere sahip olmak büyük bir sorun haline gelebilir. İsteyeceğiniz son şey, kışın ortasında soğuk bir ev , radyatörleriniz ısınmadığında ne yapmalısınız? İşte cevabı...

Google Haberlere Abone ol
Meğer petekleri daha sıcak ve daha çabuk ısındırmanın yöntemi buymuş. Petekleri en hızlı ve en ucuz şekilde ısındırmanın sırrı ortaya çıktı. İşte tesisat ustalarının kullandığı o tüyo... - Resim: 1

Neyse ki sorunun kökenine inmek ve radyatörlerinizin evinizi mümkün olan en kısa sürede ısıtmasını sağlamak için atabileceğiniz birkaç basit adım var.

Çoğu zaman radyatörünüzle ilgili sorunlar, kolayca çözülebilen basit bir sorundan kaynaklanır.

Kendin Yap Tesisatçılık uzmanlarına göre, radyatörleri "daha sıcak ve daha hızlı ısınacak" hale getirmenin pek çok yolu var ve siz bunu yapmıyorsunuz. uzman araçlara bile ihtiyaç duymazsınız.

HEPSİNİ DENGELE

Ev halkı bir odanın her zaman daha soğuk olduğunu ve radyatörünün ısınmasının uzun sürdüğünü tespit ederse, radyatörleri dengelemek iyi bir fikir olabilir.

Uzmanlar şunu iddia etti: "Radyatörlerinizi dengelemek, eşit şekilde ısınmalarını sağlar."

Dengeli radyatörler sayesinde evler, optimum sıcaklıklara sahip olacak ve termostatla uğraşmaya gerek kalmadan evdeki her odanın keyfini çıkarabilecek.

PETEKLERİ TEMİZLEYİP HAVASINI ALIN!

Sıhhi tesisat uzmanları, radyatörlerin odayı düzgün bir şekilde ısıtmasını sağlamanın "en hızlı ve en ucuz yolunun" üzerlerindeki veya altındaki nesneleri kaldırmak olduğunu belirtti.

Radyatörün üzerine veya altına yerleştirilen herhangi bir nesne, radyatörün odayı ısıtmasını durduracaktır.

Şöyle açıkladılar: "Bunun nedeni radyatörlerin sıcak havanın doğal konveksiyon yoluyla yükselmesi prensibine göre çalışmasıdır. Soğuk hava radyatörün alt tarafından yukarıya doğru çekilip üst taraftan sıcak bir şekilde dışarı çıkıyor.”

Radyatörün üstüne veya altına yerleştirilen herhangi bir nesne neredeyse kesinlikle bu süreci engelleyecektir, bu nedenle radyatörlerinizi düzenli tuttuğunuzdan emin olun.