Meğer o derdin ilacı limon çekirdeğiymiş: Limon çekirdeklerinin sırrı ortaya çıktı

Limon çekirdeklerinin mucizevi bir faydası ortaya çıktı. İşte limon çekirdeklerinin sırrı...

Google Haberlere Abone ol
Meğer o derdin ilacı limon çekirdeğiymiş: Limon çekirdeklerinin sırrı ortaya çıktı - Resim: 1

C vitamini bakımından oldukça zengin olan limon, bildiğiniz üzere pek çok sağlık problemine iyi geliyor.

Tam bir şifa deposu olan limon, ilaç yerine doğal tedavi yöntemlerini tercih eden kişiler tarafından sıklıkla kullanılıyor.

Mutfaklarımızdan hiç eksik etmediğimiz limon; suyu, kabuğu ve çekirdeğiyle sayısız faydaya sahip besinler arasında yer alıyor.

Genellikle limonun suyu ve kabuğu, yemekleri ve tatlıları lezzetlendirmek için kullanılırken çekirdekleri çöpe atılıyor.

Ancak yapılan araştırmalar, çoğu zaman çöp olarak gördüğümüz limon çekirdeklerinin de en az limonun kendisi kadar yarar sağladığını kanıtlıyor.

Peki limon çekirdekleri ne işe yarar? İşte sizler için limon çekirdeklerinin saymakla bitmeyen faydalarını ve kullanım şekli...

LİMON ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Limon çekirdeğinin içerisinde bulunan salisilik asit, aspirinin de ana bileşenlerinden biridir. Bu nedenle doğal ağrı kesici olarak kullanılabilir. Eğer ağrı kesicilere alternatif arıyorsanız limon çekirdeği yiyerek ağrılarınızı hafifletebilirsiniz.

Güçlü antibakteriyel özelliğe sahip olan limon çekirdeği, idrar yollarını temizleyerek idrar yolu enfeksiyonunu giderir. Geçmeyen idrar yolu enfeksiyonlarıyla da savaşabilir.

Zehirli bitki ve hayvanların vücut üzerindeki etkilerini ortadan kaldırır. Bunun için ezilmiş limon çekirdeğini, etkilenen bölgenin üzerine koyun.

Etiketler limon çekirdek ağrı