Meğer limondan 2 kat daha fazla su çıkarmak mümkünmüş. Lokanta aşçılarının sır gibi sakladığı yöntem ortaya çıktı. Limonun bütün suyunu çıkartan tüyo belli oldu

Limonun bütün suyunu çıkartan tüyo açıklandı. İşte aşçıların kullandığı o yöntem...

Google Haberlere Abone ol
Meğer limondan 2 kat daha fazla su çıkarmak mümkünmüş. Lokanta aşçılarının sır gibi sakladığı yöntem ortaya çıktı. Limonun bütün suyunu çıkartan tüyo belli oldu - Resim: 1

Limondan 2 kat fazla su çıkarmak mümkün. İlk olarak, limonun suyunu daha fazla çıkarmak için, limonu önceden mikrodalgada ısıtabilirsiniz. Limonu 10-15 saniye boyunca mikrodalgada ısıttıktan sonra, daha fazla suyunun çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Bir diğer teknik ise, limonu rulo haline getirmektir. Bunun için, limonu masanın üzerinde yuvarlayarak rulo şekline getirin. Daha sonra, bıçak yardımıyla rulo halindeki limonu kesin. Bu sayede, limonun içindeki suyu daha fazla çıkarabilirsiniz.

Ayrıca, limonun suyunu çıkarmak için, limonu sıcak su dolu bir kaba batırabilirsiniz. Limonu sıcak su dolu kabın içinde 1-2 dakika beklettikten sonra, daha fazla suyunun çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Son olarak, limonun suyunu daha fazla çıkarmak için, limonu sıkarken bir çatal yardımıyla bastırabilirsiniz. Bu sayede, limonun içindeki tüm suların sıkılmasını sağlayabilirsiniz.

Etiketler limon tüyo aşçı