Meğer kuru temizlemeciler de böyle yapıyormuş. Çamaşırlarınızı yıkarken 1 kaşık eklerseniz yumuşatıcı eklemenize gerek kalmıyor. Bu tüyo sayesinde kıyafetleriniz mis gibi kokacak, yumuşacık olacak

Kıyafetlerinizin güzel kokması ve yumuşacık olması için yumuşatıcı kullanmanıza gerek yok. İşte doğal yöntem...

Google Haberlere Abone ol
Meğer kuru temizlemeciler de böyle yapıyormuş. Çamaşırlarınızı yıkarken 1 kaşık eklerseniz yumuşatıcı eklemenize gerek kalmıyor. Bu tüyo sayesinde kıyafetleriniz mis gibi kokacak, yumuşacık olacak - Resim: 1

Kumaş yumuşatıcılar, giysilerimizi yumuşatmak, statik elektrik oluşumunu engellemek ve tazelik sağlamak için uzun süredir kullanılan bir temizlik ürünüdür. Ancak birçok insan farkında olmayabilir ki çoğu geleneksel kumaş yumuşatıcı, çevreye, sağlığımıza ve giysilerimize zararlı kimyasallar içerebilir. Daha güvenli, çevre dostu bir alternatif arıyorsanız, işte size yardımcı olacak yedi doğal alternatif. Bu makalede, çamaşırlarınızı yumuşak, hoş kokulu ve zararlı kimyasallardan uzak tutacak yedi doğal alternatifi keşfedeceğiz.

SİRKE: ZAMANLA KANITLANMIŞ DOĞAL BİR YUMUŞATICI

Sirke, çok yönlü ve doğal bir kumaş yumuşatıcıdır. Sadece giysilerinizi yumuşatmakla kalmaz, aynı zamanda deterjan kalıntılarını çözmeye yardımcı olur, çamaşırlarınızın taptaze hissetmesini sağlar. Yıkama makinenizin durulama döngüsüne 1/4 ila 1/2 su bardağı beyaz sirke ekleyerek, yumuşak ve kalıntısız çamaşırlar elde edebilirsiniz. Sirke kokusu çamaşırlarınız kuruduktan sonra kaybolur.

KARBONAT: YUMUŞATIR VE TAZELER

Karbonat, çamaşır odasındaki başka bir doğal harikadır. Giysilerinizi yumuşatır, kokuları giderir ve hatta beyazları daha beyaz yapmaya yardımcı olur. Deterjanınızla birlikte yıkama makinenize 1/2 su bardağı karbonat ekleyerek, yumuşaklık ve tazelik konusunda ekstra bir destek elde edebilirsiniz.

YÜN KURUTMA TOPLARI: ÇEVRE DOSTU SEÇENEK

Yün kurutma topları, geleneksel kumaş yumuşatıcılarının yerine kullanılabilen, tekrar kullanılabilir ve çevre dostu alternatiflerdir. Giysileriniz arasında boşluk yaratarak çalışırlar, böylece sıcak hava daha etkili bir şekilde dolaşır. Bu, kurutma süresini, statik elektriği ve kırışıklıkları azaltırken giysilerinizi doğal olarak yumuşatır.